AJOFM Argeş emite carduri profesionale europene

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş (AJOFM) a demarat procedura de emitere a Cardului Profesional European. De acest card vor beneficia persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă cât şi argeşenii care se află deja înregistraţi în evidenţele AJOFM Argeş.
Cardul profesional se face gratuit şi conţine fotografia, dar şi toate datele profesionale şi medicale ale persoanei care îşi caută un loc de muncă. Este vorba despre companiile la care a lucrat, funcţiile deţinute, datele de contact şi domeniile de care este interesat.
Cu un astfel de card, şomerul se poate prezenta la interviu. Cardul este scanat si angajatorul are în faţă întregul istoric al potenţialului angajat.
Cardurile sunt emise în cadrul unui proiect european intitulat „Cardul profesional european – soluţie europeană în căutarea unui loc de muncă”- proiect strategic, la nivel naţional, ce vizează modernizarea Serviciului Public de Ocupare (SPO) prin introducerea unui sistem informatic complex ce are la bază cardul ca şi instrument de autentificare.  Proiectul este implementat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) în parteneriat cu S.C.Soft Business Union SRL şi s-a desfăşurat pe o perioadă de 33 luni (decembrie 2010 – august 2013) în condiţiile de finanţare obţinute prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
Obiectivul general al proiectului constă în creşterea calităţii şi transparenţei serviciilor de ocupare oferite de SPO persoanelor în căutarea unui loc de muncă; a serviciilor oferite agenţilor economici interesaţi în atragerea de resurse umane, precum şi a altor instituţii publice cu care ANOFM interacţionează; respectiv îmbunăţăţirea serviciilor de mediere a muncii prin asigurarea unui standard de calitate în procesul de furnizare a acestor servicii prin introducerea cardului profesional european pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă înregistrate în cadrul tuturor structurilor SPO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email