Aici scrieţi dumneavoastră! „Sport extrem şi la intersecţia Meteor!”

După apariţia în ziarul nostru a articolului intitulat „Cetăţenii reclamă că, pe Cuza Vodă, traversarea străzii e un sport extrem”,  un cititor care locuieşte în zona de nord a municipiului ne-a trimis un e-mail extrem de interesant în care ne-a semnalat faptul că „sport extrem” nu este doar pe strada Cuza Vodă. Iată ce ne scrie cititorul nostru –

 „Sport extrem la intersecția Meteor ……locuiesc în zona Vasile Lupu, stradă care după un an și jumătate de la lucrări de canalizare și apă arată jalnic, complet ruptă, plină de gropi lăsată așa de marea firmă de furnizare a apei a lui Bolovan, unde este o încercare extremă pentru șoferi și mașini de a traversa această stradă. Din când în când se pune o lopată de pământ în gropi, nu nisip.

Dar alta era problema semnalată, este un sport extrem să ieși de pe străzile Vasile Lupu și Valea Danului la strada principală Albeşti, uneori stăm și 15 minute să ne încadrăm pe strada principală, asta din cauza în primul rând a circulației și afluxului de mașini de pe strada principală și în al doilea rând a parcărilor și opririlor care se fac în intersecție. Asta se întâmplă din cauza magazinelor care sunt taman în intersecție, unul care bate recordul la vânzări de legume și fructe cu amestec de gaze de eșapament  și produse neconforme pentru un comerț civilizat și sănătos, unde opresc sau staționează cum vor șoferii pentru  a cumpăra un kilogram de roșii coapte la soare și cu gust de eșapament, care au apărut ca ciupercile după ploaie, un depozit de materiale de construcții chiar în intersecție  și o vulcanizare unde în zile pline de circulație este o provocare extremă de a mai străbate intersecția, autoturisme oprite la aprozar chiar în mijlocul intersecției fără a respecta cele mai elementare reguli de circulație, mașini de aprovizionare care de asemenea nu respectă pe ceilalți participanți la trafic, mașini oprite și parcate în intersecție la  depozitul de materiale de construcții fără a mai da vizibilitate celor care circulă și traversează intersecția și se încheie cu vulcanizarea, că mai este nevoie să trecem cu mașina pe la ei, după ce am luat atâtea gropi pe străzile desfundate și pline de gropi. Mari semne de întrebare avem pentru autorizațiile acestor firme și locațiile alese chiar în intersecția cu pricina… Din toată această prezentare rezultă o mare  nepăsare a autorităților locale, care cred că nu au fost prin zona cu pricina de foarte mult timp….pe domnul primar nici nu îl interesează zona de nord a orașului că dumnealui nu circulă prin zonă (…)….ar trebui mai multă implicare a autorității locale, pentru a putea și noi, cetățeni onorabili ai acestei urbe, să circulăm civilizat și cu respectarea regulilor elementare de  circulație  (în trecut au avut loc mai multe accidente de circulație tocmai din cauza nevizibilităţii din intersecție ) ….să nu mai vorbim de drumuri sau străzi circulabile și fără gropi …poate ne ia și pe noi cineva în considerare (că pe site-ul Primăriei nu prea se întâmplă acest lucru, și poate  se face ceva  în această privință )”, semnează mesajul „un cetăţean indignat”.

„Strada va intra în reparaţii!”

În privinţa carosabilului distrus, am aflat veşti bune de la directorul Serviciului Public de Gospodărie Comunală (SPGC). „Refacerea străzii Vasile Lupu este în programul de lucrări al Serviciului Public din acest an. Imediat cum terminăm cu asfaltarea străzii Negru Vodă vom merge pe Vasile Lupu, unde vom turna covor asfaltic nou. Probabil că vom începe în jurul datei de 15 septembrie, iar până în octombrie vom termina. În programul nostru avem asfaltarea întregii străzi Vasile Lupu”, ne-a spus Ioan Ghiţă, directorul SPGC. În legătură cu celelalte probleme semnalate de cititorul nostru, parcarea aiurea a maşinilor este treaba Poliţiei Municipale, iar legumele şi fructele comercializate în condiţii necorespunzătoare, sunt responsabilitatea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, organe pe care ziarul nostru le-a sesizat deja.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email