Aici scrieţi dumneavoastră! „Ce, eu vă spun vouă penibili?”

În fiecare săptămână, în această pagină vă prezentăm cele mai interesante comentarii postate pe site-ul ziarului nostru, www.interesargesean.ro. Sunteţi bineveniţi oricând şi pe site, unde aveţi posibilitatea să vă spuneţi părerile vizavi de articolele publicate şi de declaraţiile citate de noi în materiale. Avem mulţi vizitatori constanţi, şi le mulţumim pentru asta. Se spune că presa este a patra putere în stat. Dacă este aşa, atunci asta vi se datorează dumneavoastră, cititorilor. Împreună putem schimba ceva în oraşul acesta, pe care ni-l dorim mai curat şi mai bine gospodărit. Dacă nu putem schimba, măcar încercăm, sperând că la un moment dat vocile noastre vor fi auzite. Aveţi cuvântul!

De sărbători
Am publicat în numărul de ieri al ziarului nostru un material intitulat „Ce le-a adus Moş Nicolae personalităţilor municipiului”, iar un cititor inteligent şi cu talent a postat pe site o poezie în trei părţi, poezie intitulată „Sărbători”.

Câtă fericire pe cei morţi  
de mult şi de departe  
mă uit şi nu cred  
că mai este vreo speranţă  
de tristeţe!  
Suntem aşa de fericiţi  
că plângem pe umerii  
tuturor moşilor strămoşilor!  
Scălâmbăieli de prea umflaţi!  
Cocoşaţi de prea mâncare  
recită idioţii despre vagi  
craci,  
recită creştinii de prea BINE!  
Câtă mizericordie mizerabilă  
dar ne e bine de prea rău!  

Copiii sunt la bal  
se scălda în hambar!  
Nu le mai păsa de moşneag  
ei vor să pască liniştiţi  
pe pajiştea uscată.  
sunt unii fără păr,  
ieşiţi din Auschwitz   
fără carne  
sunt palizi şi tremură de frig  
dar tatăl lor le cumpără cu drag  
un ceas de mână   
să poată face fericiţi  
o cale-ntoarsa la apus.  
La răsărit soarele uită să   
apară  
s-a săturat de prea plin de prost

Sărbătoare în comuna municipală  
Goală şi tristă  
Câini vagabonzi, gunoaie pline de gunoaie,
Gropi gunoiate,
Moş cu barbă năclăită,
Coşuri rupte de gunoaie,
Primărie gunoiată,
Strada Vâlcea gunoiată,
Plină şi pe-o parte  
Şi pe altă!
Dar ne place
Şi răsplace  
Dară moşul greaţă are
De prea gunoiul plin
În sătucul  
Municipal comunal şi tâmp!
Hai trăiască mizeria comună
Şi la anul mai cu spor
Moş Nick pleacă  
Vine Moş Crack!

„Kitschul la el acasă!”
Inaters Argeşean a publicat zilele trecute un reportaj despre Cetatea poienari. Autorul articolului în cita pe directorul Muzeului Judeţean, Spiridon Cristocea, cel care spunea că Cetatea va deveni un muzeu al torturii. Cititorii noştri au comentat pe larg această informaţie. Un comentariu foarte interesant, semnat Vlad Ţepeş, este următorul. „Boier Cristocea, o întrebare am şi eu. De unde aveţi sau de unde ştiţi cum arată o ţeapă de-a mea, pentru că eu le distrugeam după ce trăgeam în ele cururi de parlamentari sau boieri, cum le mai spuneam noi. Tare aş vrea să am unul de-al vostru în ţeapa mea! Vă spune Dracula că doare al dracului de tare! Deci de unde ştiţi voi cum arată o ţeapă de-a mea şi câţi metri avea?  Şi cu ce drept ocupaţi cetatea mea cu aşa ceva!  Şi altceva, cu ce drept mă porecliţi voi Dracula?! Ăla din Anglia nici nu exista pe lume când eu trăgeam în ţeapă aurită turcii ce mă deranjau la graniţă. Ce, eu vă spun vouă penibili?”  
Ideea de muzeu al torturii realizat la Cetatea Poienari îi displace şi altui cititor, care, sub titlul „Kitschul la el acasă!”, scrie – „Eu propun să aducem şi nişte cadavre aşezate pe jug sau o ţeapă cu un cap înfipt şi cu limba scoasă! Aşa mureau pe vremuri duşmanii mei! Păi, numai o ţeapă?! Eu aş spune să puneţi ţepe pe tot drumul până sus! Eu împânzeam Valea Argeşului cu ele! Câtă mizerie şi cât caraghioslâc în toate aceste păpuşi şi ţepe!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email