Agresiune sexuală la o școală din mediul rural

97 de fapte penale au avut loc în unitățile de învățământ sau în zona adiacentă, spune prefectul Radu Perianu. Dintre acesteea, cele mai multe (64), au fost sesizate privind “lovirea sau alte violențe”, precizează Instituția Prefectului.

De asemenea, polițiștii au fost sesizați și de opt infracțiuni privind “purtarea abuzivă” , opt infracțiuni de furt, șapte apeluri pentru “portul sau folosirea de obiecte periculoase”, patru de amenințare, trei privind abuzul în serviciu.

În mediul rural a fost sesizată și o infracțiune privind “agresiunea sexuală”, o alta de distrugere și una privind “ultrajul contra bunelor moravuri”.

Jandarmeria Argeș a constatat 175 de fapte cu caracter contravențional petrecute în școli. 137 pe consumul de tutun, 29 legate de ordinea și liniștea publică și 9 fapte legate de combaterea efectelor pandemiei de COVID 19.  Sancțiunile au fost aplicate pentru 163 de elevi.

Prefectura a făcut o verificare și privind fumatul în unități de învățământ, și a cerut Poliției Argeș și Jandarmeriei Argeș să transmită către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) datele celor prinși că au fumat în școli, iar conducerea ISJ să ceară ca ei să fie sancționați și conform regulamentelor de ordine interioară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email