AGA la Societatea de Salubritate – Vă rugăm să cheltuiţi 15.000 de euro, chiar şi degeaba!

SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş SRL (SPUCA) este societatea Consiliului Local. Faţă de această societate atitudinea consilierilor este complet diferită în comparaţie cu cealaltă firmă a municipalităţii, Aquaterm. La SPUCA, director în acte este Cătălin Gabriel Nastea, fiul, dar, din cauza multor lipsuri pe care acesta le are, şeful e de fapt Gabriel Nastea, tatăl. Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) care a început joi pe seară şi s-a terminat vineri dimineaţă, din cauza protocolului, a avut pe ordinea de zi mai multe puncte – aprobarea bilanțului contabil și a contului de profit și pierdere pe anul 2014 ; aprobarea modului de repartizare a profitului net pe anul 2014; aprobarea acoperirii de la alte rezerve a sumei de 5.125 lei reprezentând soldul contului 1174 ,,Rezultatul reportat provenit din corectarea erorilor contabile”; aprobarea modificării organigramei și a statului de funcții; aprobarea vânzării sau casării autoutilitarei ARO şi

aprobarea achiziționării unei autostropitoare stradale. Primele puncte au fost votate rapid, aleşii dând dovadă de operativitate maximă. Unii dintre ei i-au sfătuit părinteşte pe cei doi Nastea să aibă grijă cu câinii, cu mizeria, şi să înfiinţeze Consiliul de Administraţie. La ultimul punct al şedinţei au apărut însă discuţii.

Cum stropim Bulevardul şi altfel, nu doar cu pipi de maidanezi

Familia Nastea şi-a propus că cumpere o autostropitoare stradală ca să ude Bulevardul. Membrii AGA, cei mai mulţi dintre ei, ar fi votat cu ambele mâini asta, pe principiul „să fie şi la noi curat şi spălat”. Numai că Victor Suhan a întrebat dacă există o notă de fundamentare pentru această achiziţie şi care este sumă exactă pentru utilaj. „Păi am vorbit la Bucureşti (?!???) şi costă cam 15000 de euro”, a cuvântat Nastea fiul, iar tatăl a venit cu amănunte – „Nu cerem bani, avem!”, de parcă banii pe care societatea îi primeşte nu sunt de la Primărie, din facturile tăiate pentru curăţenia străzilor, curăţenie pe care nu o verifică nimeni! La un moment dat Ştefan Dumitrache a ridicat o problemă logică –  cum să foloseşti autostropitoarea pe Bulevard dacă sunt maşini parcate?! Dacă vreuna are vreo avarie, cine plăteşte?! S-a discutat îndelung despre interzicerea parcării între anumite ore pe Bulevard, dar nu s-a decis nimic. „Păi, dacă nu putem stropi Bulevardul, atunci de ce să mai luăm stropitoare, că doar nu vor fi spălate străzile laterale”, a îndrăznit cineva să spună. În acel moment Marius Deaconu a izbucnit – „DNA a intervenit peste tot, şi am luat frica. În loc să găsim soluţii, nu ne asumăm nicio responsabilitate. Cu tergiversări şi chestii de genul acesta nu ajungem nicăieri!” Probabil că Deaconu a transmis un semnal sau o părere importantă a cuiva, căci s-a votat achiziţia imediat. Practic, mesajul transmis a fost – vă rugăm, cheltuiţi 15.000 de euro pe o autostropitoare, chiar dacă nu o putem folosi pe Bulevard, iar pe străzile laterale abia dacă plimbăm mătura, darămite să udăm! Luaţi bani şi faceţi ce vreţi cu ei, că sunt de la cetăţeni!

 

Se pare că de câteva zile maidanezii pot fi luaţi de pe străzi şi eutanasiaţi, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis asta, iar Ştefan Dumitrache i-a întrebat pe cei doi Nastea – „Mai aveţi nevoie de ceva ca să începeţi?”, iar aceştia au răspuns în cor – „Nu!”. Rămâne de văzut însă dacă vom scăpa de câini legal, sau nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email