AGA la Aquaterm – Să-l împuşcăm pe Bolovan şi să dăm societatea cui îi trebuie!

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) SC Aquaterm, desfăşurată zile trecute,  a fost una extrem de tensionată, cu reproşuri gratuite şi plecări din şedinţă. AGA este constituită de Consiliul Local în întregul lui, ca reprezentant al cetăţenilor, nu din consilierii care îl compun, persoane fizice. Precizarea este necesară atâta vreme cât aleşii se comportă de parcă au venit de acasă cu câteva acţiuni când au devenit membri ai Consiliului Local, şi vor pleca acasă acţionari la Aquaterm după ce vor părăsi Consiliul.

Deşi a fost convocată în termenul prevăzut de lege, Ion Şerban nu a semnat convocatorul ca să poată, prin intermediari, să facă plângeri, penale sau de altă natură. Tensiunea s-a simţit de la început, când Gabriel Jubleanu, care se erijează în mare specialist în apă şi gaze, probabil bazându-se pe experienţa sa de casier la Gaze, a încercat să explice că „nu avem timp o oră să discutăm”, deşi nimeni nu a impus durata şedinţei la o oră, că „trebuie să stăm de vorbă în Consiliul Local, pentru că ne-aţi ignorat un an cu plângerea noastră”, etc. Drept pentru care a plecat din şedinţă. Ceilalţi rămaşi au aprobat ordinea de zi pe care erau bilanţul contabil şi contul de profit şi pierderi şi au pus câteva întrebări.

De ce miroase a c..at în faţa Primăriei

Constantin Panţurescu a cerut imperios ca problema canalizării urât mirositoare, din zona Sf. Gheorghe să fie rezolvată. „Problema cea mai arzătoare e mirosul de c…at din faţa Primăriei”, a mărturisit Panţurescu şi a obţinut promisiunea rezolvării ei, promisiune trecută în procesul verbal al şedinţei. Directorul Aquaterm, Ion Bolovan, le-a dat consilierilor şi câte un dosar cu acte intitulat „procedura legală în baza căreia a fost solicitată majorarea preţului/tarifului la apă şi canalizare”. Membrii AGA i-au cerut directorului câteva date despre activitatea societăţii de după scumpirea de anul trecut, şi au aflat că pierderile în sistem sunt de 20%, şi că veniturile Aquaterm au crescut cu 40.000 de lei după majorarea tarifelor.

11 reclamaţii la DNA. Probabil urmează a 12-a

Bolovan a spus că are 11 plângeri la DNA, iar absentul Şerban a mărturisit, la AGA Societăţii de Salubritate care a început două ore mai târziu şi la care a fost prezent, că va urma probabil a 12-a, pentru că, susţine el, AGA Aquaterm nu a fost legală. Nicolae Nedelcu a încercat să-l facă de râs pe Bolovan că nu ar avea studii superioare, numai că nu i-a reuşit, iar Mihăiţă Nastea l-a certat că nu face investiţii, deşi Consiliul Local e cel care decide acest lucru. S-a discutat şi despre înfiinţarea Consiliului de Administraţie, fără să fie dat un termen pentru asta, precum şi despre faptul că pierderile din sistem sunt de 20%, „conform legii”, potrivit lui Bolovan, imense, conform consilierilor locali.

 

Întrunirea s-a terminat în aproape o oră, pentru că urma cealaltă AGA, la SC Salubritate Publică Urbană, unde grătarele sfârâiau deja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email