La sfârşitul lunii februarie, Consiliul Local aproba noua componenţă a Adunării Generale a Asociaţilor (AGA)SC Salubritate Publică Urbană (SPU) Curtea de Argeş SRL. Aleşii locali au ajuns la concluzia că este ilegală AGA formată din toţi membrii Consiliului Local, conform unei legi din 2006 dar şi a noului Cod Administrativ, şi au ales un singur consilier membru AGA, pe Viorel Popescu, plus primarul Constantin Panţurescu. Noua AGA s-a întrunit(!!!) la început de martie şi a decis câteva lucruri, procesul verbal al întrunirii fiind semnat doar de Viorel Popescu.
Primul dintre ele este prelungirea mandatului actualului director al SPU, Cătălin Nastea, pentru o perioadă de patru ani, de pe 16 martie 2020 până pe 16 martie 2024. Astfel, conform hotărârii citate, „Reprezentanul asociatului înAdunarea Generală a AsociațilorS.C. Salubritate Publică Urbanä Curtea de Argeș S.R.L. : domnul Popescu Marius-Viorel , avândca asociatunic MunicipiulCurteadeArges,cu100%dinpărţilesociale ale societății,în temeiul prevederilor actului constitutiv și ale Legii nr. 31/1990, întrunit în adunare generală, ordinară (…)aprobă numirea administratorului S.C. Salubritate Publică Urbanä Curtea de Argeş S.R.L. în persoana domnului Nastea Catalin Gabriel (…)peoperioadăde4(patru)ani,respectivde la data de 16.03.2020 până la data de16.03.2024”.
Mandatul lui Cătălin Nastea se încheia pe 16 martie
La şedinţa de Consiliu la care s-a decis ca Viorel Popescu să fie membru al AGA a SPU, colegii acestuia au spus foarte clar că hotărârile vor fi luate cu mandatul dat de Consiliul Local. Lui Cătălin Nastea mandatul i se încheia mandatul pe 16 martie.
El este administrator al SPU din martie 2013, şi, conform contractului care i-a fost prelungit, are următoarele drepturi – „să primească o remuneraţie fixă în cuantum de 7000 de lei brut (4200 de lei net) pe lună, să beneficieze, pentru utilizare în interesul serviciului, de mijloace IT şi de comunicare din dotarea societăţii, respectiv PC/laptop, teelfon fix, telefon mobil, etc., să beneficieze, pe baza documentelor justificative, de decontarea cheltuielilor de cazare, transport, diurnă şi alte cheltuieli asimilitate acestora efectuate cu ocazia deplasărilor în interes de serviciu în ţară şi în străinătate în limitele stabilite prin bugetul anual, să beneficieze de autoturism, pe bază de foaie de parcurs, doar în interes de serviciu”.
Obligaţiile pe care Cătălin Nastea le are, prin contractul de mandat, sunt numeroase. Printre ele se numără realizarea indicatorilor de performanţă care nu au fost încă stabiliţi, să conceapă şi să aplice strategii şi/sau politici de dezvoltare a societăţii, să conducă „nemijlocit şi efectiv”, societatea, să prezinte AGA ori de câte ori i se solicită, situaţia economică, financiară a societăţii, stadiul realizării investiţiilor, stadiul îndeplinirii obiectivelor şi criteriilor de performanţă, precum şi alte documentaţii solicitate”, etc.