Afişajul electoral în locuri nepermise, sancţionat cu amenzi usturătoare

O dată cu începutul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale ce vor avea loc în data de 2 noiembrie, în municipiul Curtea de Argeş au fost stabilite 14 puncte destinate afişajului electoral. Conform dispoziţiei primarului Nicolae Diaconu, panourile sunt amplasate în următoarele zone: Noapteş – intersecţia Luncilor şi Liniei, strada Râmnicu Vâlcea – Fabrica de Porţelan; Valea Sasului – intersecţia strada Victoriei şi Valea Sasului; Confarg; Bulevardul Basarabilor – zid Muzeul Municipal; Intersecţia 1 Decembrie 1918 cu Lascăr Catargiu; Romarta, Centrul de Cultură şi Arte; Unic; intersecţie Bulevardul Basarabilor cu strada Episcop Nichita; Piaţa Ivancea, intersecţia strada Albeşti cu Valea Iaşului; strada Cuza Vodă – intersecţie cu strada Banu Mărăcine; strada 1 Decembrie – intersecţia cu strada Neagoe Vodă şi zona Terasei 1 mai – vis a vis de Piaţa Posada.
Afişajul electoral este permis în alte locuri decât cele stabilite numai cu acordul scris al proprietarilor sau, după caz, al deţinătorilor, şi numai cu luarea măsurilor impuse de legislaţia în vigoare pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor. Sunt interzise afişele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat. Se interzice afişajul în scop electoral prin aplicarea pe pereţii sau pilonii de susţinere a podurilor, tunelurilor, viaductelor, pe indicatoarele rutiere, panourile de orientare şi informare rutieră, precum şi pe sistemele electronice de reglementare a circulaţiei.
Potrivit legii electorale, nerespectarea tuturor prevederilor referitoare la afişajul electoral se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei. Cu aceeaşi amendă se sancţionează şi distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a platformelor-program afişate sau a oricăror altor afişe ori anunţuri de propagandă electorală tipărite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email