Afacerile Electroargeş au crescut spectaculos

SC Electroargeş a încheiat primul semestru din 2021 cu un profit net de 1,3 milioane de lei, potrivit datelor din raportul semestrial publicat pe portalul Bursei de Valori Bucureşti şi pe site-ul companiei.

Cea mai mare pondere în cifra de afaceri rezultă din relaţia comercială cu firma Kaercher din Germania, respective 85%. Electroarges livrează produsele fabricate pentru Kärcher pe mai multe pieţe, respectiv Europa, Australia, SUA, Mexic, Japonia, China, Argentina, Brazilia etc.

“Faptul că aproape 90% din cifra de afaceri se bazează pe export, iar în cadrul acestuia peste 99% este doar către grupul de firme Kärcher, denotă o dependenţă uriaşă de colaborare cu această firmă. Concluzia este una singură şi anume că societatea trebuie să depună un efort susţinut în intensificarea şi identificarea de metode pentru dezvoltarea gamei de produse proprii şi colaborări pentru realizarea unui echilibru de cel puţin 75% pondere în cifra totală de afaceri”, transmite compania în raportul semestrial.

Compania cu 57,9 milioane de lei capitalizare este deţinută în proporţie de 36,84% de Investments Constantin şi în proporţie de 12,85% de Trans Expedition Feroviar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email