Adunările Generale ale Asociaţilor la Salubritate şi la Aquaterm, constituite ilegal

Societăţile comerciale ale căror unic acţionar este Consiliul Local Curtea de Argeş au fost conduse ilegal până săptămâna trecută. De la înfiinţarea lor, în 2010 Societatea de Salubritate Publică Urbană (SPU), şi în 1998 SC Aquaterm, adunările generale ale asociaţilor au fost constituite din Consiliul Local, ceea ce nu este legal.

Conform noului Cod Administrativ din 2019, „consilierii locali împuterniciţi să reprezinte interesele unităţii administrativ – teritoriale în societăţi, regii autonome de interes local (…) sunt desemnaţi, prin hotărâre a consiliului local, în condiţiile legii, cu respectarea regimului incompatibilităţilor aplicabil şi a configuraţiei politice de la ultimele alegeri locale. Comunele, oraşele şi municipiile sunt reprezentate de drept în adunările generale (…) de către primari”. De altfel, există o prevedere în acest sens şi în Legea seviciilor comunitare de utilităţi publice.

Aşadar, conducerea la nivel de adunări generale ale SPU şi Aquaterm a funcţionat ilegal, iar ilegalitatea a fost îndreptată săptămâna trecută, la şedinţa de Consiliu la care au fost desemnaţi reprezentanţii Consiliului Local în cele două adunări generale. Primarul Panţurescu face parte de drept din amândouă, iar ceilalţi membri sunt Ştefan Dumitrache la Aquaterm şi Viorel Popescu la SPU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email