Adunare Eparhială în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, sub preşedenţia Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, s-au desfășurat luni lucrările Adunării Eparhiale, potrivit Biroului de presă al Arhiepiscopiei. Evenimentul a avut loc în paraclisul Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica din incinta Centrului Eparhial și a adunat toți deputații care au fost aleși în cadrul acestui organism deliberativ. Ierarhul Argeșean a deschis lucrările Adunării Eparhiale, amintind evenimentele importante desfășurate pe parcursul anului 2021 și  a mulțumit celor direct implicați în toate activitățile Eparhiei.

Prin intermediul unui material video realizat de Departamentul Mass-Media al Eparhiei, a fost prezentată activitatea desfăşurată în anul 2021 de Centrul Eparhial.  Au fost evidențiate activități din cadrul sectoarelor: administrativ bisericesc, economic-financiar, construcții bisericești, cultural-misionar, social-filantropic, teologic-educațional și patrimonial.

De asemenea, a fost prezentat  și un rezumat al evenimentelor organizate în perioada 4-6 iunie 2021, în localitatea nemțeană Cracăul Negru, cu ocazia sfințirii noii biserici din această parohie.

După vizionarea acestor materiale video, o parte din membrii Adunării Eparhiale și-au prezentat opiniile legate de realizările ostenitorilor de la Centrul Eparhial și au făcut diferite propuneri constructive cu privire la misiunea Bisericii în societate.

Adunarea Eparhiala este  organism  deliberativ pentru toate problemele  administrative, culturale, social-filantropice, economice si patrimoniale ale Eparhiei. Membrii Adunarii Eparhiale, clerici si mireni, se aleg pe termen de patru ani și sunt în număr de 30.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email