Adrian Miuţescu crede că mumirea suprefectului maghiar în Argeş, o insultă la adresa argeşenilor

Am primit ieri la redacţie următoarea scrisoare din partea lui Adrian Miuţescu, fost preşedinte al PNL Argeş şi fost deputat, actualmente membru al Biroului Permanent Judeţean al PNL.
„Din rândurile care urmează nu aş vrea să se creadă că am o problemă personală cu domnul Zoltan Kalman, noul subprefect de Argeş, ci este o critică la ceea ce se întâmplă pe scena politiciii argeşene în ultima perioadă. Nu îl cunosc personal pe domnul subprefect şi nu doresc să pun în discuţie capacitatea sa managerială şi profesională, în legătură cu postul pe care l-a acceptat.
Este, însă, aberant ca într-un judeţ ca Argeşul, unde nu există minoritate maghiară, să fie negociat un post de o asemenea importanţă pe criterii etnice. Este o târguială politică, un post acordat la număr, fără vreo explicaţie logică, mai ales că domnul Zoltan Kalman nu are o experienţă în domeniul administrativ.
Dacă stau bine şi mă gândesc, nici măcar faptul că o persoană din afară ar aduce un plus la Prefectură, nu ar reprezenta o explicaţie convingătoare pentru argeşeni. Avem  în judeţ oameni capabili, bine pregătiţi, şi care cunosc problemele reale ale oamenilor de aici.
Pentru faptul că această decizie este una pur politică, consider că această instalare este o jignire directă la adresa argeşenilor şi implicit, o jignire a clasei politice argeşene.
 Repet, nu am nimic cu persoana în sine, nu este vina domnului Zoltan Kalman, vinovaţi sunt cei care au negociat, cei care l-au numit sfidând bunul simţ şi generând un  grav precedent.
În această perioadă extrem de dificilă pentru români, actuala putere îşi aduce aminte de judeţul Argeş doar când îşi împarte ciolanele şi uită, atunci când e nevoie, să sprijine proiectele Argeşului şi să le finanţeze”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email