Adrian Cioroianu şi-a lansat un roman la Curtea de Argeş

Adrian Cioroianu, fostul ministru de externe al României, a lansat şi în municipiul nostru, la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”, romanul „Adulter cu smochine şi pescăruşi”. Este pentru a doua oară când autorul vine la Curtea de Argeş pentru un eveniment de acest fel, după ce în luna ianuarie a anului trecut a lansat volumul „Epoca de aur a incertitudinii”. De această dată, alături de Adrian Cioroianu au fost consilierii locali Mihăiţă Nastea şi Ştefan Dumitrache, dar şi foarte multe cadre didactice. „Vreau să vă mulţumes pentru invitaţie şi mă bucur că am revenit la Curtea de Argeş. Romanul „Adulter cu smochine şi pescăruşi” reprezintă o evadare din realitate şi este o carte dedicată femeilor care iubesc bărbaţii care iubesc femeile. Am fost surprins de succesul pe care l-a avut, chiar mai mare decât cărţile de istorie”, a spus Adrian Cioroianu.
„Adulter cu smochine şi pescăruşi” este un roman despre iubire şi păcat, dorinţă şi iluzie, despre vanităţi, gelozii şi despre frica de singurătate. O carte despre un bărbat şi o femeie prinşi într-o capcană a infidelităţii pe care şi-o recunosc singuri.
„Protagoniştii romanului, amândoi persoane publice – el, scriitor de romane, ea, o regizoare de succes -, se întâlnesc, cu prilejul unui festival, la un hotel aflat pe ţărmul Mediteranei. Între ei ia naştere o idilă cu gust de smochine, care devin un laitmotiv al întregului roman. Alături de povestea de dragoste a celor doi, se desfăşoară în paralel şi acţiunea căutării detectivistice a recepţionerei hotelului, o fată de 19 ani, care dispare într-un mod misterios”, potrivit recenziei volumului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email