Administratorul Aquaterm – „Trebuie să crească preţul la apă şi canal!”

Administratorul SC Aquaterm SA, Gabriel Nastea, spune că la Curtea de Argeş este cea mai ieftină apă din ţară, şi crede că trebuie ca tariful să crească. Deocamdată nu poate să ceară asta pentru că Aquaterm furnizează apă ilegal, fără să aibă licenţă, dar probabil că după ce va obţine licenţa va solicita Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice –ANRSC  aviz pentru majorarea preţului la apă şi canal. Despre toate acestea, dar nu numai, s-a discutat la Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA)  Aquaterm de joi. AGA este constituită din Consiliul Local, iar consilierii au avut opinii diferite despre viitorul societăţii.

Profitul societăţii pe 2017 a fost de 6902 lei, „mai puţin decât la un butic de cartier”, după cum s-a exprimat consilierul local Mădălin Marinescu. Veniturile totale ale Aquaterm au fost anul trecut de 5.088.106 lei, iar cheltuielile de 5.078.745 lei, plus cheltuielile cu impozitul pe profit de 2.497 lei. Încasările sunt doar de la clienţii care plătesc apă şi canal, cel mai puţin din ţară, în opinia directorului Nastea.

„Societatea merge cu paşi siguri spre groapă!”

„Dacă e să mă uit la contul de profit şi pierderi, îl regret pe Bolovan”, a spus Ionel Păunescu, membru al AGA, făcând aluzie la fostul director al Aquaterm, Ion Bolovan. „Măcar el făcea profit. Societatea asta merge cu paşi siguri spre groapă!”, a mai spus Păunescu. „Tariful la apă este acelaşi din 2013. Dacă nu îl creştem anul acesta intrăm în colaps. Luna aceasta primim contractul de delegare a gestiunii, aşa a zis dl. secretar Radu Chirca”, a spus directorul Gabriel Nastea. Alţi consilieri au avut de spus câte ceva despre angajaţi. „Mentalitatea nu s-a schimbat în societatea asta. Ne solicită o doamnă să punem un capac peste un canal de o lună de zile”, a spus Ion Şerban.

Conducerea Aquaterm a decis să caseze vidanja pe care o avea şi să facă un credit pentru a cumpăra una nouă, vreo 200.000 de euro, utilajul urmând să aducă bani la societate. AGA a mai decis majorarea capitalului social al Aquaterm cu 100.000 de lei şi să scadă din evidenţele contabile sumele reprezentând „clienţi incerţi”, provenite de la facturile de agent termic emise către asociaţiile de locatari în perioada în care exista la Curtea de Argeş termoficare centralizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email