Administratorul Aquaterm Gabriel Nastea nu poate să-şi recupereze 11.250 lei, salariul pe două luni şi jumătate

Administratorul societăţii de apă canal de la Curtea de Argeş a muncit mai mult de o lună şi jumătate fără salariu, în vara trecută. De pe 1 iulie şi până pe 22 august, Gabriel Nastea a avut mandatul de administrator expirat, astfel încât subordonaţii săi de la societate nu l-au plătit. Nastea încearcă de câtva timp să rezolve problema salariului pentru această perioadă, dar nu reuşeşte. Ultima încercare de a primi cei 11,250 de lei, cât reprezintă lefurile restante, a avut-o la întrunirea Adunării Generale a Acţionarilor de săptămâna trecută. Adunarea Generală este constituită din Consiliul Local, cel care este unic acţionar al societăţii. Discuţia a fost aprinsă, dar fără rezultat.

Consilierii locali ar putea să-i plătească leafa admnistratorului din banii lor

„O să vină să dăm banii înapoi noi, consilierii. Vin câte şase milioane de fiecare. Dacă vreţi să daţi banii ăştia, aprobaţi”, a spus Ion Şerban la punctul referitor la „aprobarea sumei de 11.250 de lei necesară pentru plata remuneraţiei administratorului Gabriel Nastea pentru perioada 1 iulie – 22 august 2018”, de pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor Aquaterm care a avut loc înainte de şedinţa de Consiliu Local de săptămâna trecută. Consilierul Ştefan Dumitrache l-a susţinut pe Şerban, şi a spus că nu va vota decât când va avea „opinia scrisă a unui specialist”. O altă propunere a făcut consilierul liberal Mădălin Marinescu – „Dacă credeţi că aveţi dreptate, luaţi-vă banii, iar dacă o să decidă Curtea de Conturi că nu trebuie să-i luaţi, îi daţi înapoi”, i-a spus acesta lui Nastea.

Administratorul societăţii de apă canal de la Curtea de Argeş rămâne, deocamdată, fără banii pe care, susţine el, societatea îi datorează pentru munca prestată în zilele din vară când a fost la birou. Probabil că la următoarea Adunare Generală va reuşi să-i recupereze.

Interedsant este că Gabriel Nastea nu a avut salariu pentru că nu a avut mandat de administrator, iar Adunarea Generală a Acţionarilor (Consiliul Local) nu s-a întrunit ca să i-l prelungească.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email