ADI Molivişu a scos din nou la licitaţia contractul de lucrări pentru staţiunea montană

La sfârşitul săptămânii trecute, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Molivişu a scos din nou la licitaţie contractul de lucrări pentru „Realizarea şi punerea în funcţiune a obiectivului de investiţii „Crearea infrastructurii generale şi specifice activităţilor de turism din arealul climatic Ghiţu – Molivişu, comuna Arefu, judeţul Argeş cuprinzând: execuţie lucrări, montaj utilaj, furnizare: utilaje, echipamente, dotări, active necorporale”, cheltuielile diverse şi neprevăzute fiind în sumă de 985010 lei.  Lucrările aferente contractului cuprind lucrări de construcţii centre de recreere, telescaune, lucrări de construcţii de linii electrice, lucrări pentru conducte de alimentare cu apă, lucrări de drumuri. Valoarea estimată a contractului este de 55,414,272 lei, fără TVA, tipul procedurii fiind „negociere accelerată”. ADI Molivişu preconizează că vor fi trei participanţi la licitaţie, criteriul de atribuire a licitaţiei fiind preţul cel mai scăzut. Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este astăzi, 5 februarie, orele 16.00, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare 15 februarie, orele 11,00, ofertele urmând să fie deschise pe 18 februarie.
Amânări
Pe 12 decembrie 2012 ADI Molivişu  a anunţat pentru prima dată licitaţia  pentru contractul „Crearea infrastructurii generale şi specifice activităţilor de turism din arealul climatic Ghiţu-Molivişu, comuna Arefu, judeţul Argeş”, contract care cuprinde execuţie lucrări, montaj utilaj, furnizare utilaje, echipamente, dotări, active necorporale. Valoarea estimată a contractului, fără TVA, era de 54,429,262 lei, aproximativ 12 milioane de euro, mai puţin decât valoarea estimată pentru licitaţia din februarie. Ulterior, ADI Molivişu a publicat o erată pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), prin care s-au schimbat datele licitaţiei. Astfel, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a devenit 17 decembrie, deschiderea ofertelor având loc  pe 18 decembrie. Pe 23 ianuarie a apărut şi anunţul de anulare a licitaţiei, motivul fiind acela că „au fost depuse numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme”.  „S-a înscris o singură firmă la licitaţie. Vom repune licitaţia pe SEAP imediat cum vom finaliza procedurile”, ne declara atunci Pavel Bârlă, preşedintele ADI Molivişu.
O staţiune de cinci stele
Conform caietului de sarcini, investiţia pune în practică un proiect complex bazat pe conceptul “turism pe toată perioada anului”. Prin realizarea acestui proiect obiectivul turistic Ghiţu-Moliviş se poate transforma în Staţiunea Montană Ghiţu-Moliviş. Astfel obiectivele ce se vor executa sunt: Construirea unei pârtii de schi (inclusiv construirea de instalaţii de transport pe cablu pentru persoane, instalarea de echipamente pentru producerea zăpezii artificiale, instalarea echipamentelor pentru iluminatul nocturn al pârtiilor de schi, dotarea cu echipamente pentru întreţinerea pârtiilor de schi);  Construirea unei pârtii ,,foarte uşoare” şi cu destinaţia practicării şi celorlalte sporturi de iarnă (săniuş);  Crearea şi extinderea infrastructurii de agrement, inclusiv a utilităţilor aferente (alimentare cu apă, instalaţie de canalizare, alimentare cu energie electrică);  Modernizare drum comunal Moliviş şi construirea de piste pentru cicloturism; Construirea unui observator în zona înaltă a masivului Ghiţu;  Valorificarea în scop turistic a zonei de turbărie;  Valorificarea în scop turistic a energiei regenerabile din zonă.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email