Adăpostul pentru câini se măreşte, dar e nevoie de bani pentru repararea clădirilor

Asociaţia care are contract cu Primăria pentru strângerea câinilor maidanezi de pe străzi a primit permisiunea să folosească încă două clădiri aflate în spatele biobazei, clădiri în care a funcţionat un alt adăpost, al unei alte asociaţii care între timp a plecat de la Curtea de Argeş. Din păcate, clădirile arată jalnic, după cum se vede şi în pozele alăturate, şi e nevoie de investiţii importante pentru ca adăpostul să fie amenajat la standardele necesare. Pe pagina de facebook a Adăpostului pentru câini de la Curtea de Argeş a fost postat zilele trecute un apel pentru strângerea de fonduri.

„O parte din echipa de la Pawprints (partea britanică a Asociaţiei – n.a.)  tocmai s-a întors dintr-o vizită la adăpostul nostru de la Curtea de Argeş.

A spune că suntem mândri este puțin spus. Echipa noastră este cea mai bună pe care ne-o puteam dori. Lucrează neobosit pentru a ne păstra câinii în siguranță, fericiți, curați și cu burțile pline.

Era foarte clar câtă muncă depun pentru a ne face câinii fericiți. Dar, trebuie să facem câteva schimbări, și să le facem rapid.

Pentru că nu eutanasiem, adăpostul este supraaglomerat, acest lucru duce la izbucnirea luptelor. Chiar trebuie să creăm mai multe spații și urgent. Pur și simplu nu vom avea câini răniți, sau mai rău în tura noastră.

Ni s-a dat permisiunea să folosim clădirile abandonate din spatele adăpostului, dar trebuie să le facem noi înșine sigure și locuibile.

După cum puteți vedea din poze, nu va fi ieftin sau ușor, dar trebuie să o facem și să o facem acum. Pur și simplu nu poate aștepta.

Vom avea nevoie de fonduri semnificative pentru a obține această clădire potrivită pentru scop, dar vom avea nevoie de ajutorul tău pentru a o face. Vă rog să donați dacă puteți!”, este apelul lansat de Asociaţia care adună câinii.

Peste 400 de câini au fost prinşi

După cum aţi aflat din ziarul nostru, din aprilie şi până în decembrie anul trecut, inclusiv, au fost prinşi la Curtea de Argeş 407 câini, conform documentelor oficiale. Nu a fost eutanasiat niciunul, 25 au fost adoptaţi intern, iar 92 au fost daţi spre adopţie extern. 114 au murit şi 193 au fost sterilizaţi.

În aprilie 2021 Primăria a plătit pentru activitatea de ecarisaj 14094 lei, iar Asociaţia 31322 lei, iar în decembrie Primăria a dat 15830,09 lei iar Asociaţia  38.435,8 lei. Ascoiaţia plăteşte cheltuieli salariale, combustibil, hrană pentru animale, medicamente, teste, sterilizări,  dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare, servicii incinerare câini, utilităţi, servicii medical veterinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email