Acuzat de luare de mită, Cristian Libertatu a ajuns după gratii


Fostul şef al Oficiului Regional pentru Protecţia Consumatorului, Cristian Libertatu, a ajuns după gratii, fiind arestat ieri alături de patronul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin şi directorul general al societăţii PIC, Liviu Făcăleaţă. Toţi patru au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile din partea magistraţilor Tribunalului Argeş, fiind acuzaţi de infracţiuni de dare şi luare de mită. Procurorii DNA îl acuză pe Cornel Penescu de trei infracţiuni de dare de mită, dintre care două în formă continuată, iar pe Liviu Ilie Făcăleaţă, un apropiat al omului de afaceri piteştean, de dare de mită şi complicitate la dare de mită în formă continuată. Totodată, în sarcina lui Gheorghe Constantin s-au reţinut două infracţiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată, iar Cristian Libertatu este acuzat de o infracţiune de luare de mită.

Procurorii susţin că a primit 4.000 de euro de la Penescu

Potrivit unor surse judiciare, Cristian Libertatu a căzut din întâmplare în plasa procurorilor DNA, care interceptau convorbirile telefonice ale patronului de la FC Argeş şi apropiaţilor acestuia pe baza unor informaţii referitoare la acte de corupţie în fotbal. În aceste convorbiri ar fi fost menţionat şi numele fostului şef al Oficiului Regional pentru Protecţia Consumatorului, căruia ar fi urmat să-i fie date anumite sume de bani. Potrivit unui comunicat al DNA, din cercetări a rezultat că Penescu a remis, prin intermediul lui Liviu Făcăleaţă, suma de 4.000 de euro lui Libertatu, pentru ca acesta să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu în ce priveşte competenţele pe care le avea instituţia pe care o conducea faţă de activitatea derulată de SC PIC S.A.. „Suma de bani a fost remisă şi pentru ca societatea să nu fie sancţionată contravenţional, iar reprezentanţii acesteia să obţină informaţii nepublice privind eventualele controale efectuate de reprezentanţi ai Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş”, se arată în comunicat.

Libertatu pare cel mai afectat

Dintre toţi cei patru arestaţi, fostul şef al Oficiului Regional pentru Protecţia Consumatorului pare cel mai afectat. „Este pur şi simplu terminat, este şocat. Nu poate să îşi închipuie cum de a ajuns în această ipostază. Repetă într-una că nu înţelege de ce a fost luat. Unii au zis că îi dau ceva, dar nimeni nu a prezentat o probă că el ar fi şi primit acel lucru, asta îl macină”, a spus ieri unul dintre avocaţii care îi reprezintă pe inculpaţii din dosar. Potrivit acestuia, Cristian Libertatu nu vorbeşte aproape deloc şi fumează ţigară de la ţigară. Imediat după emiterea mandatelor de arestare preventivă, apărătorii au declarat recurs. Recursul se va judeca la Curtea de Apel Piteşti, cel mai probabil mâine şi reprezintă poate ultima şansă pentru cei patru de a-şi petrece Paştele în libertate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email