Acum e sigur! Maşinile parcate ilegal vor fi blocate


Şoferii care îşi vor lăsa autovehiculele în spaţii nepermise vor plăti scump recuperarea acestora. Reprezentanţii firmei care se va ocupa de ridicarea maşinilor parcate ilegal au venit ieri în municipiu, pentru a pune la punct ultimele detalii legate de punerea în aplicare a acestui proiect. „Avem câteva săptămâni întârziere şi asta s-a întâmplat din cauza indicatoarelor care nu au sosit la timp. În rest, totul este pregătit. Aşteptăm doar montarea indicatoarelor”, spune consilierul PDL Gheorghe Alecsei, iniţiatorul proiectului de ridicare a maşinilor parcate ilegal. Autovehiculele parcate pe trecerile de pietoni, pe spaţiile verzi, în dreptul intrărilor unităţilor şcolare, precum şi cele de pe trotuar sunt primele care vor fi ridicate. Mai întâi vor fi montate indicatoarele care avertizează că maşinile vor fi ridicate şi apoi reprezentanţii municipalităţii vor împărţi pliante informative prin care cetăţenii vor fi avertizaţi că li se vor ridica maşinile parcate neregulamentar.
 După ce ani de-a rândul şoferii argeşeni au parcat pe unde le-a convenit, în curând lucrurile se vor schimba. „După ce vor fi nevoiţi să scoată bani din buzunar să îşi recupereze maşinile, puţini îşi vor mai permite să parcheze ilegal. Trebuie să facem ordine în municipiu”, spune consilierul Gheorghe Alecsei.

Cât veţi plăti pentru maşinile parcate neregulamentar

Pentru început, tariful pentru deblocarea roţilor va fi de 150 de lei(autovehicule cu masa maximă autorizată de 3,5 tone), 250 pentru autovehicule peste 3,5 tone şi 200 de lei pentru remorcă. Aceste sume sunt valabile doar dacă vă prezentaţi în timp util. În cazul în care maşina şi remorca au fost ridicate veţi scoate din buzunar cel puţin 550 de lei (250 pentru vehicul şi încă 300 pentru remorcă). Şi dacă nu vă prezentaţi în termen de 24 de ore să vă luaţi maşina, o să mai plătiţi pentru fiecare zi de staţionare câte 100 de lei pentru autovehicule şi 150 pentru remorci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email