Actualii consilieri locali vor să-i ia fostului primar Diaconu barul

Primăria Curtea de Argeş are un contract de asociere din 1994 cu Fabrica de piese auto Piteşti (Subansamble Auto) prin care prima contribuie cu un teren care face parte din domeniul privat al municipiului  „în scopul construirii şi exploatării în comun a unor spaţii comerciale”, conform documentelor Primăriei. Administraţia locală actuală a constatat că în contract este trecută suprafaţa de 370 de metri pătraţi dar în realitate este vorba despre 440 metri pătraţi. Pe acest teren situat la intersecţia străzilor San Nicoară, Despina Doamna şi Cuza Vodă se află un bar al fostului primar Nicolae Diaconu. Contractul a fost prelungit de Consiliul Local de-a lungul anilor prin acte adiţionale, a spus secretarul general al municipiului, Radu Chirca, ultima dată în mandatul 2000 – 2004.

O sumă incertă, dar „mare”

Despre mărirea suprafeţei s-a discutat la şedinţa Consilului Local de joi, iar consilierii au aprobat majorarea acesteia. Discuţiile şi scandalul au fost multe şi mari însă. Cel mai vocal a fost Dan Petrescu, el propunând rezilierea contractului. „Noi luăm doi lei de acolo! Acel loc trebuie să fie punct de orientare turistică, nu cârciumă!”, a spus Petrescu, iar liberalul Mădălin Marinescu a spus că – „Trebuie să fim foarte atenţi cu ce se întâmplă în locaţia respectivă, că spaţiul poate fi folosit altfel”.

Bogdan Marina a afirmat că „Primăria primeşte 54 de dolari chirie pe lună pentru acel spaţiu”, şi l-a întrebat pe primar – „Aţi fost în Consiliul Local în ultimii 20 de ani, cam de când s-a făcut acest contract, ce aţi făcut pentru schimbarea situaţiei?!”.

Dacă suprafaţa se majorează, Primăria va recupera banii, a spus Radu Chirca. Nimeni nu a putut preciza însă despre ce sumă ar fi vorba, s-a spus doar că e „mare”.

Deocamdată, suprafaţa cu care Primăria a intrat în contractul de asociere  fost majorată la 440 dce metri pătraţi, dar aleşii locali au afirmat că vor schimba şi contractul, dacă nu vor putea să-l rezilieze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email