Actualii consilieri locali au cel mai lung mandat

Mandatele consilierilor locali de la Curtea de Argeş au fost prelungite, ca peste tot în ţară, până la sfârşitul anului, cel târziu. Astfel, e cel mai lung mandat pe care consilierii locali l-au avut din 1990 încoace, motivul prelungirii fiind pandemia de coronavirus.

Ultima şedinţă de Consiliu s-a ţinut tot în sala de şedinţe de la Primărie, deşi administraţia locală anunţase că întrunirea se va ţine online. Aleşii spun că au stat la distanţă de doi metri unul de celălalt, au avut măşti, iar şedinţa s-a terminat foarte repede, proiectele de hotărâri fiind votate rapid, fără discuţii.

Având în vedere evoluţia infecţiilor cu Covid 19, este foarte posibil ca şi şedinţa ordinară a lunii aprilie să aibă loc în aceleaşi condiţii. Între timp, cum aleşii locali stau acasă, ca nişte oameni responsabili care sperăm să fie, au timp să facă documentele pe care legea le impune pentru ei – rapoarte de activitate, prezentarea problemelor pe care cetăţenii le-au transmis telefonic sau online, etc. Până acum foarte puţini s-au achitat de această obligaţie prevăzută de lege şi asumată de ei o dată cu votarea Regulamentului de Funcţionare a Consiliului Local. Mai ales că sunt la final de mandat, ar fi foarte interesant să vedem ce au făcut pentru cetăţeni în aceşti patru ani şi jumătate de mandat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email