Activitatea de ecarisaj, scoasă la licitaţie până la sfârşitul anului

Contractul de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân în municipiul Curtea de Argeş va fi scos la licitaţie pe sistemul electronic de achiziţii publice săptămâna viitoare, spun reprezentanţii administraţie publice locale. „Compartimentul Achiziţii Publice lucrează la documentaţia aferentă publicării anunţului de concesionare a serviciului, anunţ ce va fi publicat săptămâna viitoare”, spune Gheorghe Greavu, şeful Biroului Investiţii din Primărie.

Vă reamintim că în septembrie Consiliul Local a aprobat Contractul de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân în municipiul Curtea de Argeş, iar atunci primarul Panţurescu declara că vom scăpa de câinii maidanezi de pe străzi cu această ocazie. „Problema nu este a câinilor din oraş, ci a celor care sunt aduşi. Cel care va lua contractul se va ocupa de tot”, preciza edilul.

Acest serviciu public „asigură gestionarea câinilor fără stăpân și colectarea, transportul, depozitarea și predarea către firme specializate de incinerare a deșeurilor de origine animală (cadavre întregi sau porțiuni de cadavre) aflate pe domeniul public și privat de pe raza Municipiului Curtea de Argeș”, conform contractului.

Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân va realiza următoarele activități:

– Capturarea câinilor fără stăpân, pe bază reclamațiilor scrise ale persoanelor fizice sau juridice cu respectarea următoarelor condiţii:

-capturarea câinilor fără stăpân se va face de către personalul angajat al operatorului, care trebuie sä fie format din persoane instruite în acest sens;

-capturarea câinilor nu se va face prin aplicarea unui tratament brutal, iar persoanele care îi capturează vor fi în mod obligatoriu vaccinate antirabic;

Conform contractului ce va fi scos la licitaţie, „activitatea se va desfășoară de către echipele mobile ce vor patrula prin oraş, în intervalul orar stabilit cu Primăria pe bază de planificare, după reducerea activității pietonale. Activitatea poate fi desfășurată și ziua numai în condiții speciale, la cererea unor instituții publice, asociații de proprietari, trecători agresați, etc, dar numai că o excepție bine documentată și fără acte de cruzime”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email