Acțiuni de amploare în Argeș pentru prevenirea și combaterea consumului și traficului de droguri

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, împreună cu reprezentanții altor instituții din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au organizat și desfășurat, în acest sfârșit de săptămână, activități preventive, dar și acțiuni privind prevenirea și combaterea consumului și deținerii de substanțe interzise, se arată într-un comunicat al IPJ Argeș.

Primul palier a fost cel preventiv, astfel că, în ziua de 11 iunie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire și Consiliere Antiodrog Argeș, au fost prezenți, alături de clienții câtorva terase din Pitești, unde au desfășurat activități de informare și conștientizare cu privire la efectele negative ale consumului de substanțe etnobotanice precum și ale consumului de alcool.

Sub motto-ul ,,UNIȚI PENTRU VIAȚĂ,, tinerii au fost informați cu privire la alegerea unor alternative de viață sănătoasă și au fost sfătuiți să selecteze cu grijă prietenii și anturajul.

Pentru a fi mai convingători cu privire la efectele consumului de alcool, le au ,,oferit,, tinerilor starea de beție prin experiența purtării ochelarilor care simulează starea de ebrietate.

Al doilea palier a fost cel al desfășurării de acțiuni, în vederea depistării, atât a conducătorilor auto, care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor psihotrope, cât și a persoanelor care dețin sau consumă substanțe interzise.

Astfel, în noaptea de 11 spre 12 iunie a.c., a fost organizată și desfășurată o acțiune de amploare, cu forțe mărite, la un club din localitatea Budeasa, pentru prevenirea și combaterea consumului și deținerii de substanțe interzise.

Aproape 60 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, investigații criminale, rutieră, de combatere a criminalității organizate, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, împreună cu 12 jandarmi argeșeni, au acționat în incinta și în zona adiacentă clubului.

Cu această ocazie, au fost legitimate 130 de persoane. Au fost depistate două persoane, asupra cărora au fost găsite substanțe cristaline, de culoare albă, susceptibile a avea efect psihoactiv (aproximativ un gram de fiecare). Acestea au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, urmând a fi efectuate procedurile legale.

Substanțele susceptibile a fi droguri au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email