Acţionarii minoritari ai Electroargeş aşteaptă de peste trei ani o ofertă publică de preluare

Electroargeş Curtea de Argeş este una dintre companiile de la bursa din Bucureşti unde proprietarii acestora au fost sancţionaţi de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu amenzi sau avertisment pentru că nu au derulat ofertă publică în termenul prevăzut de lege, scrie ediţia online a Ziarului Financiar.
Astfel de companii sunt o miză importantă pentru acţionarii minoritari pentru că în general acţiunile lor se tranzacţionează la discounturi semnificative faţă de valoarile contabile, motiv pentru care minoritarii ar putea să primească un preţ mai bun decât cel de pe bursă în cazul în care ofertele au loc, precizează zf.ro.
Acţionarii minoritari ai producătorului de aspiratoare Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS) aşteaptă de peste trei ani o ofertă publică de preluare din partea firmelor care acţionează concertat şi deţin peste 33% din acţiunile companiei. Dacă anterior Cătălin Chelu, principalul acţionar, era obligat de CNVM (actuala ASF) să demareze ofertă publică, obligaţia privind derularea ofertei publice cade în prezent în sarcina lui Sergiu Burcă, el fiind şi amendat anul trecut de ASF.
Acesta trebuie să scoată din buzunar mai multe milioane de euro pentru a achiziţiona pachetele minoritarilor.
Acţiunile Electroargeş au urcat anul trecut pe bursă cu 65% pe fondul rezultatelor financiare în creştere, dar şi al aşteptărilor cu privire la derularea unei oferte, iar capitalizarea companiei a ajuns în prezent la 11,9 milioane de euro, valoare apropiată de capitalurile proprii ale companiei, precizează sursa citată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email