Acţionarii Electroargeş vor răscumpărarea a 10% din acţiuni

Conducerea Electroargeş Curtea de Argeş a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) pe 5 octombrie ca să decidă aprobarea programului de răscumpărare a maxim 10% din acţiunile proprii, la un preţ de până la 0,8 lei/unitate, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti, citat de Ziarul Bursa. Compania doreşte ca durata programului să fie 12 luni, începând cu aprobarea AGA. Conducerea societăţii propune ca acţiunile răscumpărate să fie distribuite către angajaţi şi membrii conducerii sau pentru reducerea capitalului social, în urma unei alte decizii a acţionarilor.
Producătorul argeşean de aparate electrocasnice a înregistrat o cifră de afaceri de 84,71 milioane lei (19,28 milioane euro) în primele şase luni, cu 16,4% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net s-a redus cu 12,2%, la 6,67 milioane lei (1,5 milioane de euro), după cum aţi aflat dintr-un număr anterior al ziarului nostru.
În acţionariat se regăseşte, cu 29,68% din acţiuni, firma Bran Oil din Galaţi. Vicepreşedintele Consiliului de Administraţie, Ion Gavrilă, deţine un pachet de 7,42%, în timp ce Cati Constanda Simion are o participaţie de 5,05%, potrivit bursa.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email