Acţionarii Electroargeş au aprobat preluarea Amplo Ploieşti

Sâmbătă, la Electroargeş a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor. Societatea controlată de omul de afaceri Cătălin Chelu a aprobat lansarea unei oferte de preluare pentru acţiunile pe care firma nu le deţine la producătorul de aparate de măsurare şi automatizare Amplo Ploieşti, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti, ieri, de către Electroargeş.
Oferta va fi intermediată de firma de brokeraj Eldainvest Galaţi, prin care Chelu şi firme controlate de el derulează tranzacţii pe bursă.
Potrivit bvb.ro, pe 18 februarie Electroargeş deţinea 35,52% din acţiunile Amplo. Compania din Curtea de Argeş a cumpărat în ultimele şedinţe mai multe pachete de acţiuni Amplo reprezentând 12,71%, conform raportărilor transmise Bursei. Astfel, Electroargeş deţine în prezent 48,23% din titlurile firmei din Ploieşti. Electroargeş şi Galgros Galaţi, altă firmă controlată de Chelu, controlează peste 50% din titlurile Amplo, se arată într-un convocator AGA transmis, la finalul lunii februarie, de firma din Ploieşti pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti. Conform legislaţiei pieţei de capital, investitorul care ajunge să deţină direct sau indirect peste 33% din acţiunile unei companii listate trebuie să lanseze o ofertă de preluare pentru restul titlurilor, iar Electroargeş a depăşit deja acest prag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email