Acţiuni cultural- educative organizate de elevii Liceului Tehnologic „Constantin Dobrescu”

Elevii de la Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu” au organizat, ieri, în sala multifuncţională a Muzeului Municipal, o serie de manifestări cultural-educative, incluse în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. La evenimentul care a fost organizat în parteneriat cu Clubul Copiilor Curtea de Argeş au participat cadre didactice de la cele două instituţii de învăţământ, membrii Cenaclului Literar „Nicolae Velea”, dar şi foarte mulţi elevi.
Astfel, în prima parte a evenimentului, s-a desfăşurat acţiunea intitulată „Iubirea – eterna poveste”, în cadrul căreia elevii au prezentat un program artistic, unde au tratat iubirea în limba română, dar şi în franceză şi engleză. În cadrul programului susţinut în limba română, elevii au pregătit celor prezenţi cinci scenete, în care au reprezentat mai multe cupluri celebre de îndrăgostiţi, precum Romeo şi Julieta sau Tristan şi Isolda. De asemenea, programul în limba franceză, a cuprins o expunere în Power Point, dar şi câteva poezii şi cântece deosebite, în timp ce la partea desfăşurată în limba engleză a avut loc o prezentare a celor mai frumoase 20 de poveşti de dragoste din istorie.
Adrian Păunescu – o flacără mereu vie
Cea de-a doua parte a manifestărilor a fost dedicată Cenaclului „Flacăra” şi liderului acestuia, poetul Adrian Păunescu. „Ne-am dorit să venim în faţa dumneavoastră cu un lucru interesant. Ne bucurăm că avem alături de noi profesori de la cele două instituţii de învăţământ, dar şi invitaţi de onoare de la Cenaclul literar „Nicolae Velea”. Dacă în prima parte s-a discutat despre iubire, pot spun că există o legătură cu ceea ce se va desfăşura în continuare. Spun acest lucru pentru că Adrian Păunescu a semănat iubire în tot ceea ce a făcut. Încă de când am discutat despre organizarea acestui eveniment, ne-am dorit să transmitem elevilor un mesaj care să ajungă în sufletul lor. Noi toţi avem nevoie de ceea ce a vrut să transmită Adrian Păunescu, care va rămâne o flacără mereu vie”, a declarat Cristian Popa, director adjunct Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu”.
Astfel, elevii au recitat mai multe poezii, iar un alt grup de tineri talentaţi a interpretat mai multe melodii reprezentative pentru tema discuţiilor. Programul a fost organizat sub coordonarea directorului adjunct Cristian Popa şi a consilierului educativ Alin Panaitescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email