Accident de muncă mortal la Valea Iaşului

Luni după amiază, un angajat al Drumurilor Naţionale a făcut infarct în timpul orelor de serviciu. Omul avea doar 40 de ani.
Ploile din ultimele zile au adus mari necazuri argeşenilor, şi toţi cei care au ca atribuţii de serviciu întreţinerea drumurilor şi a rigolelor, a văilor şi a malurilor râurilor au ieşit pe teren la curăţarea şi degajarea acestora. Aşa a făcut şi o echipă a Drumurilor Naţionale, luni. Câţiva muncitori, însoţiţi de şeful de echipă Ion Bejan, de 40 de ani, din Pietroşani, au mers la Valea Iaşului, spre Muşăteşti, pentru a efectua „lucrări de revizie (decolmatarea rigolei de scurgere a apelor pluviale de pe marginea drumului)”, potrivit poliţiştilor. La un moment dat, şeful s-a plâns că se simte rău şi a mers la maşina cu care veniseră să dea un telefon. După câtva timp, văzând că omul nu se mai întoarce, un coleg s-a dus să vadă ce se întâmplă. „L-a găsit pe bărbat în maşină, pe scaunul şoferului, în stare de inconştienţă. A chemat ambulanţa, medicii l-au resuscitat, dar nu au mai putut face nimic pentru el. Bărbatul murise”, ne-a spus comisarul Mihai Bălan, şeful Biroului Judiciar din cadrul Poliţiei. Curtea de Argeş. După ce a fost declarat decesul au fost chemaţi poliţiştii, iar trupul neînsufleţit a fost transportat la morga spitalului Curtea de Argeş pentru efectuarea necropsiei. „Era cunoscut ca având afecţiuni cardiace”, a precizat şeful de la Judiciar.
Chiar dacă a fost vorba despre un infarct, cazul este cercetat şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru că este accident de muncă. „Fiind în timpul orelor de program, este considerat accident de muncă, astfel încât şi ITM face anchetă, nu doar Poliţia”, a mai spus comisarul Mihai Bălan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email