Accesul la firma Consiliului Local, blocat – Directorul societăţii de salubritate, sechestrat de un vecin

Un scandal teribil a izbucnit marţi, când directorul SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş SRL (SPUCA), Gabriel Nastea, nu a putut ajunge la birou. Sediul firmei este la fosta biobază din Progresu, iar accesul a fost îngrădit de un vecin. „A ieşit vecinul şi a zis că nu ne mai lasă să trecem, că e proprietatea lui. Am vorbit cu el şi m-a lăsat până la urmă. Pe urmă m-a sunat şoferul de pe camionetă să-mi spună că nu îl lasă nici pe el să treacă”, a povestit Nastea la şedinţa de Consiliu Local de marţi după amiază. SPUCA este societatea Consiliului Local şi s-a desprins din Serviciul Public de Gospodărire Comunală pentru ca niciun angajat al primăriei să nu fie dat afară. „Când s-a înfiinţat societatea, la şedinţa de Consiliu Local, primarul a spus că nu e acces public, dar au sărit alţii şi au zis că nu e nicio problemă”, ne-a spus directorul Nastea.
Probleme sunt, iar cea legată de acces e doar ultima dintre ele. Într-adevăr, drumul pe care se ajunge la sediul SPUCA este proprietate privată, recunoaşte directorul. „Am zis că o să-l asfaltăm, dar proprietarii au schimbat structura drumului, ca să nu le mai intre apa în casă şi nu s-a mai putut asfalta. Oricum, nefiind domeniu public nu puteam face lucrări acolo”, ne-a mai spus Gabriel Nastea.
Drum blocat de o maşină
Consilierii locali au admis la şedinţa de marţi că ceva trebuie făcut, dar nu au reuşit să afle sau să decidă ce. „Proprietarul a pus o maşină în drum şi ne-a spus că nu ne mai lasă să trecem. Când e ploaie îi stropim casa şi gardul cu noroi, nu putem căra nici materiale”, afirmă directorul firmei Consiliului Local. Sediul este încă în construcţie, iar accesul blocat duce la întârzieri. „Astăzi (ieri –n.a.) ne-au lăsat să trecem, dar trebuie găsită soluţia. Consiliul Local nu are decât să facă un pod şi atunci schimbăm calea de acces la SPUCA”, e de părere Gabriel Nastea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email