Abia născut, dus cu elicopterul la un spital din Bucureşti

 
Un bebeluş, cu o greutate de circa 2 kilograme, s-a născut ieri la Curtea de Argeş cu o gravă malformaţie. Intestinele şi stomăcelul său sunt în afara abdomenului. Micuţul a venit pe lume prematur, iar cadrele medicale au chemat de urgenţă o 

echipă Smurd, pentru a-l transporta la un spital de specialitate din Bucureşti.
Elicopterul Smurd a aterizat în jurul prânzului la stadionul din municipiu, pentru a prelua bebeluşul. Micuţul abia văzuse pentru prima oară lumina zilei, cu doar câteva ore înainte de a fi luat de echipajul SMURD. Din motive medicale, tânăra mămică nu a putut duce sarcina la capăt, iar medicii de la Curtea de Argeş au fost nevoiţi să aducă pe lume fetiţa încă nedezvoltată complet. Aceştia au observat imediat că micuţa suferea de o malformaţie foarte rară.  „Diagnosticul este Laparoschizis, de fapt o malformaţie a abdomenului. Copilul s-a născut având stomacul şi intestinele în afara abdomenului”, a spus doctorul Viorel State.
După ce a aterizat elicopterul, o ambulanţă de la Curtea de Argeş i-a transportat pe medici şi aparatura de specialitate la Secţia de Nou-Născuţi a Spitalului Municipal. La scurt timp ambulanţa s-a întors la stadion cu bebeluşul într-un incubator. Acesta a fost transportat cu elicopterul Smurd, la Spitalul Clinic de urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Capitală, unde medicii vor încerca să îi salveze viaţa micuţului. Părinţii sunt disperaţi de durere şi se roagă la Dumnezeu să nu le ia copilaşul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email