Aberaţiile fiscale continuă! 460 de lei impozit pentru 15 lei încasaţi

În vreme ce furia inspectorilor antifraudă face ravagii, inclusiv la Curtea de Argeş, unde o cofetărie din Ivancea şi un magazin din centru au fost amendate cu câte o sută de milioane pentru sume de 1,3 lei, respectiv, 12 lei, în plus sau în minus, Fiscul o comite din nou. Un argeşean despre care instituţia susţine că ar fi încasat 15 lei dividende trebuie să plătească CASS 460 de lei.

„Am primit acasă o hârtie de la Fisc, în care scria că trebuie să dau nişte bani. M-am dus să văd despre ce e vorba şi am aflat că sunt dator 460 de lei pentru nişte venituri din 2012”, ne-a povestit I.M. din Curtea de Argeş. Povestea lui seamănă izbitor cu cea a copiilor cărora Statul le-a cerut CASS pentru alocaţiile lăsate la bancă şi neridicate. În acel caz, pe care Interes Argeşean l-a prezentat pe larg la vremea respectivă, a intervenit prim-ministrul, care a promis că se rezolvă problema iar copiii nu vor mai trebui să plătească. Iată însă că, în mare măsură, situaţia se repetă.

„Mi s-a spus că am încasat în 2012 un leu dividende de la SIF Crişana, 8 lei dividende de la SIF Muntenia şi 6 lei dobândă de la BRD. Dacă la BRD am avut, într-adevăr, un cont, şi e posibil să fi încasat o dobândă de 6 lei, la SIF-uri nu am avut acţiuni în viaţa mea. Nu ştiu cum de s-a ajuns aici, cum de, pe numele meu, au fost raportate venituri pe care nu le-am încasat pentru că, repet, nu am avut niciodată acţiuni la SIF Crişana sau la SIF Muntenia”, ne-a mărturisit omul, extrem de supărat.

 

Problema este aceeaşi ca în cazul impozitărilor alocaţiilor copiilor. Se plăteşte CASS la salariul minim pe economie, iar cetăţeanul trebuie să se conformeze. Nu va face asta, însă, ci va da în judecată Fiscul. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email