Abandonată într-o morgă din Italia

Zeci de cadavre, unele cu membre putrezite, zac de luni de zile în „camerele mortuare în degradare” din Reggio Calabria

 

Multe femei din zona Curtea de Argeş au plecat în Italia în căutarea unei vieţi mai bune şi au lăsat acasă aproape 400 de copii singuri. Nici acolo mamele nu o duc prea bine şi îndură toate mizeriile de care au parte sperând că, la un moment dat, familiile lor o vor duce mai bine. Uneori, totul se termină brusc, cu o grindă căzută în cap pe vreun şantier sau cu un accident mortal acasă. Tragedia nu se termină aici însă. În multe cazuri, argeşencele care îşi găsesc sfârşitul în mod crunt sau stupid sunt abandonate prin morgile italiene din motive birocratice sau pentru că cei rămaşi din România nu au bani ca să repatrieze trupurile neînsufleţite. Drama de mai de mai jos a fost dezvăluită de publicaţia calabreză online strettoweb.com, citată de gazetaromaneasca.com

.O româncă din Argeş a murit de aproape o lună, dar despre corpul nu poate fi luat de familie, chiar dacă ar avea bani, pentru că magistraţii nu au eliberat autorizaţia necesară. Femeia a murit electrocutată în timp ce făcea duş, pe 30 aprilie, şi încă se află la morga de la Ospedali Riuniti.

O cititoare indignată a scris publicaţiei strettoweb.com privind ruşinoasele condiţii în care se află camera mortuară de la Ospedali Riuniti din Reggio Calabria. Aceasta povesteşte despre „camerele mortuare în degradare” şi desprecorpurile abandonate de luni de zile” în ele. Femeia denunţă moartea unei tinere românce, Carmen M., care încă mai zace în celulele frigorifice ale camerei mortuare de la Riuniti, împreună cu imigranţii morţi de luni de zile şi nerevendicaţi şi printre membre şi trunchiuri umane putrezite.

Furia mă cuprinde, deoarece Carmen se află în acel loc dărăpănat şi nu se ştie când va ieşi, fiindcă la Reggio totul merge cu încetinitorul”, spune cititoarea publicaţiei italiene, la rândul ei o mamă plecată la muncă pentru a le oferi copiilor o viaţă mai bună.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email