Aşa nu se mai poate! Domnilor, faceţi ceva! O haită de maidanezi atacă trecătorii de pe Bulevard

Câinii maidanezi din municipiul Curtea de Argeş au devenit un real pericol la adresa cetăţenilor. De câteva zile, o haită înfiorătoare de câini maidanezi se plimbă pe bulevardul Basarabilor, provocând panică în rândul argeşenilor. Ieri, în apropierea complexului comercial „Unic”, oamenii erau nevoiţi să traverse strada pentru a nu fi muşcaţi de câinii maidanezi care puseseră stăpânire pe unul din trotuare. „Este groaznic ce se întâmplă în oraşul acesta. Uitaţi-vă câţi câini sunt aici pe bulevard. Chiar nu-şi dă nimeni seama că ne confruntăm cu o problemă gravă?! Tot oraşul este plin de câini. În cartiere situaţia este şi mai gravă. O să ajungem să ne mănânce câinii pe stradă. Trebuie să aşteptăm ca cineva să fie omorât de câini pentru a face ceva. Nu mai putem trăi aşa”, spune revoltat Marius Surdu, un argeşean care trecea prin zonă.
„Nu mai interesează pe nimeni ce se întâmplă în oraşul acesta!”
Argeşenii sunt nemulţumiţi de faptul că numărul câinilor fără stăpân este în continuă creştere, dar şi de lipsa de implicare a autorităţilor locale în rezolvarea acestei probleme. „Nu mai interesează pe nimeni ce se întâmplă în oraşul acesta. Păi câinii aceştia pot ataca vreun copil şi îl fac praf, îl omoară aici. În pericol sunt şi bătrânii care sunt lipsiţi de apărare în faţa acestor fiare. Păi uitaţi-vă cât sunt de mari. Nu înţeleg de ce nu se iau măsuri, pentru că am auzit prin oraş foarte multă lume care se plânge de această problemă. Oamenii au ajuns la disperare”, spune Paul Stroescu, din municipiu.
Pentru că animalele nu sunt sterilizate, numărul lor este din ce în ce mai mare. Dacă nu sunt bani pentru întreţinerea celor peste 2.000 de patrupede care, spun unele surse, ar umbla libere prin oraş, o soluţie ar putea să fie sterilizarea acestora şi, în acest mod, numărul câinilor nu ar mai fi în continuă creştere. Medicii veterinari spun că sterilizarea nu costă foarte mult şi că, la momentul actual, reprezintă cea mai ieftină şi sigură metodă. Asta dacă cineva e interesat de acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email