A venit din Ţara Galilor să-şi găsească pacea şi armonia la Curtea de Argeş

Galeza Delia Burnham are  33 de ani s-a îndrăgostit de România în urmă cu peste 11 ani. A fost profesoară, a lucrat în domeniul resurselor umane, în București, după care a decis să se mute la Curtea de Argeș, unde dezvoltă acum o comunitate de viață sustenabilă, potrivit ziare.com. Site-ul menţionat scrie povestea tinerei care a venit tocmai din Ţara Galilor ca să-şi găsească la Curtea de Argeş pacea şi armonia.
„Am copilărit în Țara Galilor de Nord, mamă mea este galeză, tata este din Liverpool, casa natală a fost în Rossett, la granița cu Anglia. M-am născut în Chester, în Anglia, dar tot timpul am fost între cele două, Țara Galilor și Anglia. La 11 ani am fost dusă la un internat de fete, într-un orășel verde, Malvern, la Malvern St. James, apoi la 16 ani m-am mutat la alt internat, la Londra, Westmister School, unde am făcut ultimii doi ani de liceu”, a povestit pentru ziare.com tânăra.
Pentru prima data, Delia a venit în România în 2002, împreună cu o prietenă și cu fratele său, Edward (30 de ani), care locuiește acum la Abu Dhabi, predând engleză pentru străini.
Îndrăgostită iremediabil de România
„Am venit în România într-o călătorie de Paște, în 2002, împreună cu fratele meu și o prietenă, din Viena, unde locuiam în anul trei de facultate. Vroiam să călătorim în Europa de Est într-o altă țară, diferită de ceea ce văzusem până atunci, și am cerut recomandări de la trei prieteni austrieci care vizitaseră România de mai multe ori”, își aduce aminte Delia. Impresia pe care i-a lăsat-o țara noastră a fost atât de puternică încât a revenit, în 2003, pentru a se stabili aici.
O „comunitate de viaţă sustenabilă”
La începutul acestui an s-a mutat la Curtea de Argeș. „Dezvolt o comunitate de viață sustenabilă lângă Curtea de Argeș în Valea Vâlsanului, împreună cu doi prieteni. Se numește Peace & Harmony, iar intenția noastră este să trăim în pace și armonie mai întâi în interiorul nostru apoi cu alții, în comunitate”, spune Delia.
Galeză îndrăgostită de România a explicat pentru ziare.com și conceptul de sustenabilitate, așa cum este aplicat în comunitatea Peace & Harmony. „Nu folosim mai multe resurse decât oferim, folosim principii de permacultura (grădinărit ecologic – n.red.) pentru producția de mâncare, construim numai cu produse naturale și, la un moment dat, dorim să devenim independenți energetic”, spune Delia.
„Drumul meu până aici m-a dus prin multe activități (am deschis și condus o firmă de recrutare printre altele) dar acest lucru pot să spun că este muncă vieții mele, este scopul meu pe Pământ. Este o continuă călătorie de reconectare cu șine și reconectare cu esența noastră umană, iubire, natură, în alte cuvinte”, afirmă galeză cu ochii albaștri că marea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email