A trecut un an de la moartea domnului Aurel Ilea

Pe 15 septembrie se împlineşte un an de când domnul Aurel Ilea anu mai este printre noi. Au rămas în urmă însă toate faptele bune pe care domnia sa le-a făcut. Scriam în 2016 că domnul Ilea a fost un stâlp al comunităţii şi repet acum asta. Aurel Ilea a fost unul dintre cetăţenii cei mai onorabili ai urbei noastre, mereu preocupat de dezvoltarea oraşului şi de bunul mers al lucrurilor aici.

Domnul Ilea ar fi putut fi un primar bun şi un consilier local asemenea. De altfel, a şi candidat o dată şi doar câteva voturi i-au lipsit ca să ajungă primul consilier local independent la Curtea de Argeş. Sunt convinsă că dacă l-ar fi avut pe domnul Ilea printre membri, acel Consiliu Local ar fi fost mai bun, cum poate că mai buni am fi fost cu toţii dacă l-am mai fi avut pe domnul Ilea printre noi.

Cred că sunt puţini argeşenii care nu l-au cunoscut. Fie că au lucrat la Electroargeş, acolo unde a lucrat şi domnia sa mulţi ani, fie că au cumpărat prăjiturile şi cozonacii de la Quark, fie că au stat de vorbă cu el pe Bulevard pur şi simplu, şi au ascultat ideile pe care le avea despre oraş, despre cum ar fi putut acesta să fie dacă se fura mai puţin, dacă interesele erau altele, dacă oamenii ar fi fost alţii în posturile cheie.

Domnul Ilea nu a fost perfect, nimeni nu este, dar după ce a rămas din domnia sa doar amintirea, vedem câtă dreptate a avut în tot ce a spus şi în tot ce a făcut.

Domnul Ilea nu a fost deloc un tip comod, şi poate de aceea unii, care se cred mari antreprenori acum, îndrăznesc să vorbească ciudat despre el. Ciudat şi urât.

Domnul Ilea a fost un vizionar. Multe dintre lucrurile despre care vorbea vor deveni realitate, mai devreme sau mai târziu.

Domnul Ilea  a fost  un OM. Fizic nu mai este printre noi, dar cei care l-au cunoscut nu-l vor uita vreodată, datorită pasiunii pe care a pus-o în orice a făcut până în ultima clipă a vieţii sale şi pentru că am avut cu toţii câte ceva de învăţat de la domnia sa.

Domnule Ilea, odihniţi-vă în pace! Noi, cei care am avut privilegiul de a vă cunoaşte, ne plecăm.

Laura Ilie

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email