A scăzut numărul infracţiunilor la Curtea de Argeş

Poliţiştii din Curtea de Argeş, alături de colegii din întreg judeţul au prezentat la începutul acest săptămâni bilanţul activităţii din anul 2010. Evenimentul s-a desfăşurat la Piteşti, iar printre cei prezenţi s-a numărat şi comisarul şef Alexandru Tanco, primul adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Activitatea desfăşurată anul trecut de poliţiştii din municipiul nostru a fost catalogată pozitiv. De exemplu, la Biroul Judiciar au fost sesizate 588 de infracţiuni, în scădere faţă de anul 2009, când au fost 840 de sesizări. De remarcat este faptul că a crescut numărul infracţiunilor economico-financiare şi au scăzut cele de natură juridică. „Au scăzut numărul infracţiunilor sesizate precum şi al celor constatate. În 2010 şi în 2009, am avut acelaşi număr de cauzele penale cu autor necunoscut, însă anul trecut am reuşit să soluţionăm 72 de cazuri, faţă de 45, în 2009. Practic, procentul de identificare al infractorilor a crescut cu 38% iar cel de soluţionare cu 60%”, a declarat comisarul şef Mihai Bălan, de la Biroul Judiciar din cadrul Poliţiei Curtea de Argeş.
Nu au fost înregistrate fapte cu grad ridicat de violenţă
În 2010, la Curtea de Argeş nu au fost înregistrate fapte cu grad ridicat de violenţă. Nu au fost înregistrate nici violuri, ci doar o tentativă de viol, în cartierul Marina. „Din totalul faptelor cu autor necunoscut, doar 8% au fost infracţiuni cu violenţă. Un alt aspect important îl reprezintă faptul că nu am avut tâlhării în mediul urban. Au fost doar câteva cazuri, însă în mediul rural”, explică poliţiştii. De precizat ar fi faptul că toate persoanele împotriva cărora a fost emis mandat de arestare au fost identificate şi au ajuns după gratii. Şi persoanele dispărute de la domiciliu au fost găsite la timp şi predate familiilor sau instituţiilor de ocrotire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email