A scăzut numărul nou născuţilor dar a crescut cel al căsătoriilor

Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei (SPCLEP) din Curtea de Argeş este aproape zilnic aglomerat, pentru că deserveşte toată populaţia din nordul judeţului, adică 15 comune arondate. Compartimentul de Stare Civilă al acestui Serviciu Public a înregistrat în 2016 511 naşteri, faţă de 577 în 2015, 214 căsătorii, faţă de 194 anul precedent, şi 339 decese, faţă de 299 în 2015. De la începutul anului şi până acum SPCLEP a înregistrat 77 de nou născuţi, 5 căsătorii şi 47 de decese.

Verificaţi-vă buletinele să vedeţi dacă au expirat!

Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor Curtea de Argeș le reamintește locuitorilor  municipiului Curtea de Argeș precum si celor din cele 15 comune arondate, că,  în cazul expirării termenului de valabilitate a actului de identitate, cetățenii se pot prezenta la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor la care sunt arondați, cu domiciliul sau reședința cu cel mult 180 de zile înainte, dar nu mai puțin de 15 zile, pentru a solicita punerea în legalitate cu un act de identitate.

Există posibilitatea păstrării de către titular a vechiului act de identitate aflat în termen de valabilitate până la eliberarea noii cărți de identitate.

La împlinirea vârstei de 14 ani  minorul este obligat să solicite eliberarea unui act de identitate , însoțit de unul dintre părinți sau, după caz, de reprezentantul său legal, în termen de 15 zile de la producerea evenimentului.

  Termenul de valabilitate al actului de identitate :

–       Pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 – 18 ani, termenul de  valabilitate a cărții de identitate este de 4 ani;

–        Pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 – 25 ani, termenul de valabilitate a cărții de identitate este de 7 ani;

–       După împlinirea vârstei de 25 de ani, termenul de valabilitate a cărții de identitate este de 10 ani;

–       După împlinirea vârstei de 55 de ani, cartea de identitate se eliberează cu termen de valabilitate permanent.

Nerespectarea dispozițiilor legale constituie contravenție și se sancționează după caz, cu amenzi cuprinse între 40 şi 80 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email