A scăzut numărul argeşenilor care beneficiază de subvenţii la încălzire

Numărul argeşenilor care beneficiază de subvenţii la încălzirea locuinţelor cu gaze naturale, lemne sau curent electric a scăzut în acest an. Astfel, dacă acum câţiva ani numărul celor care beneficiau de acest sprijin financiar depăşea chiar şi 1.400 de persoane, iarna aceasta numărul acestora s-a redus aproape la jumătate.
Anul acesta, peste 600 de argeşeni au depus la biroul Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS), din cadrul Primăriei municipiului, cereri pentru obţinerea subvenţiilor pentru încălzirea locuinţelor cu gaze naturale în perioada sezonului rece. În acelaşi timp, alţi 170 de argeşeni au solicitat sprijin financiar pentru încălzirea cu lemne. „Din momentul în care am început să primim dosarele şi până la această dată, 634 argeşeni au depus cereri pentru acordarea ajutorului financiar, pentru încălzirea cu gaze naturale. Dintre aceştia, unii vor benficia de subvenţii în perioada noiembrie 2014 – martie 2015, pentru că au depus cererile la timp, iar alţii care au adus dosarele mai târziu vor pierde o lună sau două, în funcţie de data la care s-au prezentat cu cererile. Spre exemplu, în luna decembrie am mai primit alte patru dosare noi. De asemenea, alţi 179 de argeşeni care folosesc la încălzirea locuinţelor lemnele au primit deja subvenţiile. Suma necesară pentru plata acestora se ridică la 34.770 de lei”, au spus reprezentanţii SPAS.
Se pare că principalul motiv pentru care numărul celor care beneficiază de subvenţii s-a redus semnificativ îl reprezintă verificarea mult mai atentă a documentelor depuse în dosar, pentru a vedea dacă acestea corespund cu realitatea. Astfel, o parte din dosare au fost respinse încă de la început, pentru a nu se mai înregistra situaţii ca în anii trecuţi, când oamenii care au beneficiat de subvenţii au fost nevoiţi să restituie banii, asta după ce s-a descoperit că aveau depozite bancare în valoare de peste 3.000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email