A omorât un om, conducând maşina cu spatele


Un cumplit accident mortal s-a petrecut în apropierea oraşului nostru, după ce cu numai trei zile în urmă un tânăr de 22 de ani şi-a pierdut viaţa şi un altul de 26 de ani se află în stare gravă. Accidentul de ieri s-a petrecut pe o uliţă din satul Cerbureni, unde un bărbat de 54 de ani a murit călcat de o maşină. Din primele cercetări se pare că bărbatul decedat era întins pe mijlocul străzii, atunci când maşina a trecut peste el.
Ieri, în jurul orei 13.00, un bărbat a sunat îngrozit la poliţie, strigând că a dat cu maşina peste cineva, pe care crede că l-a omorât. Imediat poliţiştii s-au deplasat la locul indicat de apelant, la aproximativ doi kilometri mai sus de biserica din satul Cerbureni. Pe o uliţă îngustă, oamenii legii au găsit un bărbat întins pe drum, cu capul spart şi fără suflare. Nefericitul se numea Nicolae Mocanu, avea 55 de ani şi locuia la câţiva metri de locul unde şi-a pierdut viaţa. Oamenii care locuiesc în zonă au spus că bărbatul era singur, nu avea familie, pentru că niciodată nu se căsătorise. “Eu îl ştiam bine pe Nicu. Locuia mai sus pe uliţa aceasta. Îi cam plăcea băutura rău şi cred că beat a căzut pe stradă de l-a călcat cu maşina. Toată lumea din sat ştie că el obişnuia să se roage de cei care treceau pe aici cu maşini să îl ia şi pe el la vale. Nu merita să moară aşa, săracu’”, a spus o vecină care s-a grăbit să îi aprindă o lumânare celui decedat.

„Doamne, ce am făcut?!”

Dacă era sau nu băut, nu se ştie încă, dar bărbatul care a dat cu maşina peste el are conştiinţa încărcată. „Eu sunt din Valea Danului, dar am venit la o cunoştinţă, care stă mai sus pe drumul acesta. Am urcat cu maşina şi, la circa 15 minute, am plecat de acolo. Pentru că drumul era îngust şi nu am avut unde să întorc, am coborât maşina cu spatele. M-am uitat în oglinzi, dar nu am văzut nimic în spate, iar luneta era prea murdară şi nu puteam vedea ceva prin ea. Când mai aveam numai câţiva metri de dat cu spatele am simţit că am trecut cu maşina peste ceva. Mai jos puţin am oprit maşina şi m-am întors să văd ce e. Atunci l-am văzut pe bărbat întins pe jos şi mi-am zis – Doamne, ce am făcut! M-am apropiat şi am văzut că nu mai sufla şi că l-am omorât”, a spus speriat Marian Pleşa (34 de ani), şoferul Daciei.

A trecut cu roţile peste pieptul lui

Deşi omului nu îi va trece mult timp şocul de a fi ucis pe cineva, locuitorii din zonă nu prea îi iau apărarea. „Şoferul vine mereu la o femeie care stă mai sus. Eu mă feresc de el ca de dracu’. Mereu trece cu maşina cu viteză mare pe aici, deşi drumul e strâmt şi mai trec şi oamenii cu vitele lor. Aleargă maşina asta de sar bolovanii de sub ea în urma lui, lăsând numai praf”, povesteşte o vecină. O altă localnică sare în ajutorul bărbatului. „Poate că bărbatul care a murit era mort de beat şi a căzut. Am văzut că avea sânge la cap, poate s-a lovit mai rău şi murise deja când maşina a trecut peste el. Putea fi orice altă maşină şi alt şofer care să nu îl vadă pe om întins pe jos”, a spus femeia. Cert este că numai rezultatele autopsiei pot clarifica lucrurile în ceea ce priveşte moartea bărbatului. Poliţiştii din comuna Valea Iaşului, dar şi cei din Curtea de Argeş, au sosit la locul accidentului şi au demarat o anchetă. În urma verificărilor efectuate, oamenii legii spun că şoferul a manevrat greşit maşina când dădea cu spatele, fără să-l observe pe bărbatul care era aflat pe partea stângă a drumului. Acesta a trecut cu ambele roţi de pe partea stângă a maşinii peste pieptul bărbatului. Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost transportat la morgă pentru efectuarea autopsiei, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei morţii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email