A murit profesoara de franceza Ecaterina Vasilescu (Bombonica)

Cadrele didactice din Curtea de Argeș, dar nu numai ele, ci și foștii elevi, sunt din nou în doliu. După ce profesoara Elena Ivan a murit zilele trecute, sâmbăta a venit și trista veste ca profesoara Irina Vasilescu, căreia elevii îi spuneau cu respect și admirație Bombonica, a trecut în lumea celor drepți. Profesoara de limba romana și fosta directoare a Școlii „Mircea cel Bătrân „, doamna Florica Popa, a scris pe Facebook un mesaj  emoționant.

„S-a stins din viață draga noastră doamnă profesoară Irina Vasilescu,frumoasa cu ochi ca cerul și zâmbet diafan,căreia,noi,elevii,îi atribuisem ca alint pseudonimul” BOMBONICA”.Ne-a inițiat în tainele limbii lui Molière și nu numai.Erudiția sa îi conferea supremația abslută în sfera vastă a culturii generale pe care ne’o inocula prin „extinderi didactice” pline de tact și care se voiau a fi compensații pentru absența fundamentului familial intelectual sărac sau inexistent.
Eram copii modești,dar dornici de a ne depăsi condiția și o receptam ca pe o „zeitate” protectoare care ne ajuta să transcendem într-o lume superioară,o lume a cărții și a atingerii unor standarde elevate.O respectam,o admiram,dar ne și temeam să nu o dezamăgim,păstrând o distanță plină de adâncă reverență.Era suficient să-ți adreseze un „camarad” mai apăsat și știai că sabia lui Damocles stă suspendată deasupra ta! Am învățat limba franceză cu drag și pasiune,uimindu-mi profesorul de la Universitate cu rigurozitatea stăpânirii conjugării verbului ,”si conditional” și concordanța.Literatura universală nu se referea doar la cultura franceză,ci avea caracterul exhaustiv al unei instrucții generalizate care să te propulseze între adevărații intelectuali.
A fost pentru mine acel spirit strălucit care mi-a modelat ființa și drumul spre o profesie filologică desăvârșită.
Mă simțeam onorată să-i fiu,mai târziu,parteneră de discuție sau profesoară a descendențor săi!
Orașul pierde un Om erudit,o”magistra elegantiarum”de înalt rafinament și un dascăl de mare clasă al școlii argeșene și naționale.
Drum lin către stele,DOAMNA MEA PROFESOARĂ!!!Va fi imposibil să vă găsim o echivalență umană sau profesională.Rămânem tot mai singuri ,tot mai săraci și fără Modele!
Dumnezeu să vă odihnească în pace!!!”

Redacția INTERES ARGESEAN transmite condoleanțe familiei

Dumnezeu sa o odihnească în pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email