A murit fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu

Conducerea Consiliului Județean Argeș anunță, cu profund regret, trecerea la cele veșnice a lui Constantin Nicolescu!

Constantin Nicolescu a fost un profesionist în domeniul auto, carieră care a fost premergătoare celei administrative și un om politic respectat.

A fost prefect în perioada 28 aprilie 1995 – 20 decembrie 1996, apoi consilier județean. După un mandat de senator în perioada 2000-2004, Constantin Nicolescu a fost ales, pentru trei mandate consecutive, președinte al Consiliului Județean Argeș (2004-2014).

Constantin Nicolescu a fost un promotor al culturii, susținând Teatrul „Al. Davila”, Ansamblul „Doina Argeșului” și Școala Populară de Artă și, în mod special, Muzeul Golești. Tot de numele lui și al echipei de la Consiliul Județean se leagă și salvarea Muzeului Brătienilor. De asemenea, a fost președinte executiv al Fundației „Valentin și Dinu Lipatti” care s-a îngrijit de Casa Memorială „Dinu Lipatti”, înainte ca aceasta să fie donată Consiliului Județean.

În perioada sa, nouă spitale au fost preluate în administrare de Consiliul Județean Argeș, fiind astfel salvate de la închidere.

Cât timp a fost la conducerea Consiliului Județean, a fost începută modernizarea județului, cu proiecte în fiecare localitate. Argeșul a devenit primul județ din țară cu sistem integrat de management al deșeurilor, funcțional.

În perioada în care a condus Consiliul Județean au fost realizate numeroase investiții în infrastructură, poate printre cele mai importante fiind centura Piteștiului sau drumul de acces cu regim de autostradă dintre Uzinele Dacia de la Mioveni şi DN 73.

Dincolo de investiții, probabil că cea mai profundă moștenire a sa se regăsește în viziunea de a merge mereu în echipă. A știut să promoveze oameni de calitate și multe personalități din zona politică și administrativă care au avut la un moment dat, o legătură cu Constantin Nicolescu. A știut, în același timp, să coaguleze energii pentru argeșeni.

Dumnezeu să îl odihnească și să ofere mângâiere familiei îndoliate!

Biroul de presă al Consiliului Județean Argeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email