A încetat din viaţă profesorul Al. Th. Ionescu


Întreg municipiu Curtea de Argeş este în doliu. A mai căzut o stea din renumita constelaţie a personalităţilor culturii argeşene. La sfârşitul acestei săptămâni a încetat din viaţa unul dintre cei mai îndrăgiţi şi iubiţi profesori din Curtea de Argeş, profesorul Alexandru Theodor Ionescu. Moartea profesorului lasă un gol dureros nu numai pentru rudele şi apropiaţii săi, ci şi pentru întreaga cultură argeşeană.
Născut în satul Udupu, judeţul Teleorman, în 1950, profesorul Al.Th. Ionescu, aşa cum obişnuia să se semneze, a absolvit Facultatea de Filologie, secţia română-franceză din cadrul Universităţii din Cluj.
De-a lungul vieţii a avut o intensă activitate didactică, fiind profesor de limba română şi franceză la diferite şcoli şi licee din zona şi municipiul Curtea de Argeş, mai întâi redactor la revista „Argeş”, apoi secretar general de redacţie la revista „Calende”, din Piteşti, devenind în 1993 lector asociat de literatură universală şi comparată la Facultatea de Filologie a Universităţii din Piteşti. Între anii 1988-2005 a fost responsabil al Cercului profesorilor de limba şi literatura română din liceele din municipiu, metodist al ISJ Argeş. De asemenea, a fost participant la diverse stagii privind formarea formatorilor, membru al Consiliului Consultativ al porfesorilor de română şi membru în Comisia Naţională a Olimpiadei de limba şi literatura română, inclusiv în 2008.
Profesorul Ionescu ne va lipsi cu siguranţă tuturor. Îl vom găsi de acum încolo în operele lui literare. Îl vom regăsi printre rândurile rămase scrise în urma unei complexe activităţi publicistice şi literare a profesorului. „Aventura prozei scurte în anii ’80, critică literară” şi “Mircea Nedelciu, monografie, critică literară” sunt cele două cărţi publicate de profesorul Al. Th. Ionescu, care întregesc multitudinea de eseuri, articole de critică litrară şi publicaţii literare scrise de acesta în diverse reviste.
Regretatul profesor s-a stins din viaţă la numai 59 ani, din cauza unor probleme la inimă. Rămâne, însă, în memoria celor care l-au cunoscut, a rudelor, a apropiaţilor, colegilor şi elevilor ca o personalitate cu calităţi deosebite. Lasă în urmă o soţie, profesoară de limba franceză, dar şi trei copii mimunaţi.
Pentru cei care vor să-i aducă un ultim omagiu, înmormântarea va avea loc astăzi la ora 12.00, la Cimitirul Sfinţii Îngeri, iar slujba religioasă are loc la la Biserica Sfântul Gheorghe din Curtea de Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email