A început verificarea celor care nu au contracte pentru gunoi


În cadrul ultimei şedinţe a legislativului municipal, directorul societăţii Transarg a prezentat în faţa consilierilor un raport cu numărul cetăţenilor care au încheiat contracte pentru colectarea deşeurilor menajere. Datele statistice arată că aproximativ 70% din numărul cetăţenilor au astfel de contracte. „Pentru cei care locuiesc la bloc, avem 46 de contracte pentru un număr de 13.276 de persoane şi dintre cei care locuiesc la case, 4.509 au încheiat deja comtracte”, a  spus Daniela Marinescu, directorul Sc Transarg. Dacă persoanele fizice au fost cât de cât conştiincioase, cei cu firme au cam uitat să se ocupe încheierea contractelor pentru ridicarea gunoiului menajer. „În prezent, doar 531 de agenţi economici au contracte şi acest lucru înseamnă un procent de doar 60% ”, a mai spus directorul de la Transarg.
În această perioadă, şi inspectorii de mediu de la primărie au început o serie de verificări pentru a-i descoperi pe cei aleg să arunce la întâmplare deşeurile menajere. “Am început controlul pe strada Cuza Vodă şi din cele 250 de gospodării, 56 nu aveau contracte pentru gunoi şi aceştia au fost somaţi ca în cel mai scurt timp să încheie contracte. Pe aceeaşi stradă, am descoperit şi opt agenţi economici fără contracte”, ne-a declarat Constanţa Cârstea de la Biroul Protecţia Mediului.
Reprezentanţii primăriei spun că aceste controale vor continua şi în perioada următoare, iar amenzile pentru nerespectarea prevederilor legale, pot să ajungă până la 800 de lei pentru persoanele fizice şi până la 2.000 de lei pentru agenţii economici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email