A început vaccinarea împotriva gripei sezoniere

Imunizarea împotriva gripei porcine a început de ieri de dimineaţă, după ce Direcţia de Sănătate Publică a distribuit medicilor de familie dozele de vaccin antigripal. În primă fază sunt vizaţi pentru vaccinare vârstnicii de peste 65 de ani, în special cei care suferă de care suferă de boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat, persoanele instituţionalizate şi personalul medical.
Peste 400 de doze au ajuns la Spitalul Municipal
Spitalului Municipal i-au fost alocate peste 400 de doze de vaccin, însă acestea sunt destinate doar personalului medico-sanitar şi bolnavilor internaţi. „Am început vaccinare cu personalul din Spital şi apoi vom continua cu pacienţii asistaţi. Oamenii din afara spitalului trebuie să se adreseze medicilor de familie, pentru că noi nu îi putem ajuta. Dozele care au ajuns la noi sunt destinate strict celor care lucrează sau sunt internaţi în Spital”, explică medicul epidemiolog Gabriela Chiorăscu, de la Spitalul Municipal.
Cei care vor să se vaccineze trebuie să se adreseze medicului de familie
Cetăţenii care vor să se imunizeze împotriva noului virus gripal sunt sfătuiţi să se adreseze medicilor de familie la care sunt înscrişi. „Pentru început, am trimis fiecărui medic din Curtea de Argeş, câte 50 de doze de vaccin ce vor fi distribuite gratuit celor interesaţi. În momentul în care un medic termină vaccinurile ne anunţă, iar noi vom trimite alte doze”, a declarat Anca Alexandrescu, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Argeş. De asemenea, Laboratorul Teritorial de Sãnãtate Publicã din municipiul nostru a primit 1.000 doze de vaccin. „Acesta sunt însă destinate unor categorii speciale, precum firme mari sau alte instituţii”, precizează Anca Alexandrescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email