A început turneul European Summer Cup Girls 16

La baza sportivă a Tenis Club Curtea de Argeş s-a desfăşurat, ieri dimineaţă, festivitatea de deschidere a Turneului European Summer Cup Girls 16, care se desfăşoară pentru cel de-al treilea an consecutiv în municipiul nostru. La turneu participă echipele reprezentative ale României, Bulgariei, Franţei, Ungariei, Croaţiei, Moldovei şi Olandei. Competiţia face parte din runda de calificare la European Helvetie Cup 2013 feminin până la 16 ani şi este patronată de Federaţia Internaţională de Tenis, Tennis Europe şi Federaţia Română de Tenis.
Preşedintele FRT, prezent la festivitatea de deschidere
La ceremonia oficială de deschidere au participat George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Nicolae Diaconu, primarul municipiului Curtea de Argeş, Gheorghe Borţan, preşedintele Tenis Club Curtea de Argeş şi Ioan Cozma, director general Dr. Oetker România, unul dintre sponsorii principali ai competiţiei.
Oficialităţile prezente au ţinut să îi felicite pe organizatorii acestui turneu internaţional, dar şi pe sportivii prezenţi, pe care i-au caracterizat drept „viitori campioni”. „Sunt onorat să fiu aici, la Curtea de Argeş. Este prima dată când vin şi am rămas profund impresionat de ceea ce am văzut. Îi felicit pe participanţi, care cu siguranţă vor ajunge viitori campioni, pe care îi vom vedea la televizor, peste câţiva ani. Mă bucur că domnul primar este alături de noi şi vreau să mulţumesc organizatorilor pentru condiţiile excelente găsite aici şi de asemenea, să urez succes participanţilor”, a declarat George Cosac. La rândul său, primarul Nicolae Diaconu i-a felicitat pe cei care au făcut posibilă organizarea unei competiţii internaţionale la Curtea de Argeş. „Sunt onorat că pentru cel de-al treilea an consecutiv acest turneu se desfăşoară la Curtea de Argeş. Îi felicit pe cei care au contribuit la organizarea competiţiei, care are loc în această bază sportivă minunată. Le mulţumesc oaspeţilor noştri pentru prezenţă şi sper să plece de la Curtea de Argeş cu amintiri frumoase. Mult succes tuturor şi vă aşteptăm şi la ediţiile viitoare”, a declarat Nicolae Diaconu.
Bogdan Popovici, antrenor România: „Avem şanse mari de calificare”
Festivitatea de deschidere s-a încheiat cu prezentarea celor 7 echipe participante, urmată apoi de intonarea imnurilor naţionale ale ţărilor prezente la turneu.
După doar câteva minute s-a dat startul primei sesiuni de meciuri a zilei. Federaţia Română de Tenis l-a desemnat pe Mircea Constantin arbitru principal, acesta fiind ajutat de arbitri de scaun Raluca Băcescu, Dorin Ursu şi Emil Tomoegea. Totodată, ieri au fost programate următoarele meciuri: România – Olanda – terenul central; Bulgaria – Croaţia şi Moldova – Franţa.
Echipa României pentru acest turneu este formată din Oana Gavrilă, Iulia Maria Ivaşcu şi Elena Gabriela Ruse, iar antrenor este Bogdan Popovici.
Deşi una dintre jucătoarele României a acuzat o uşoară accidentare, antrenorul Bogdan Popovici s-a arătat încrezător în şansele echipei noastre de a câştiga acest turneu. „Avem şanse foarte mari, iar din punctul meu de vedere am căzut foarte bine cu Olanda, iar apoi dacă ne vom califica vom juca probabil cu Franţa. Rămâne de văzut pe teren, dacă ne calificăm sau nu. Din păcate vom începe meciul fără una dintre jucătoarele de bază, Iulia Ivaşcu, pe care a trebuit să o înlocuiesc pentru că are ceva probleme de sănătate, dar sper să ne descurcăm şi să mergem mai departe. Însă, vreau să vă spun că pentru fete contează foarte mult că joacă în România, aici, la Curtea de Argeş, şi îmi doresc să avem suportul publicului. Ne bucurăm foarte mult de ceea ce am găsit aici. Eu sunt pentru prima dată aici şi sunt plăcut impresionat de aceste condiţii”, a declarat antrenorul Bogdan Popvici.
Ieri, în primul meci al zilei, Elena Gabriela Ruse a învins-o pe Claire Verwerda (Olanda) cu 6 – 3; 6 – 4 şi a adus primul punct echipei României, iar în cea de-a doua partida Oana Gavrilă a trecut cu scorul de 6 – 3; 6 – 1, de Liza Lebedzeva. Astfel, echipa României s-a calificat în următoarea fază a competiţiei, unde va întâlni câştigătoarea meciului dintre Moldova şi Franţa.
Echipele clasate pe primele două locuri merg la runda finală din Elveţia
Astăzi se desfăşoară două sesiuni de meciuri, care vor începe prima la ora 09:30, iar cea de-a doua la ora 15:30. La ora 19 :00, va avea loc o petrecere dedicată tuturor sportivelor participante. Vineri, în ultima zi a turneului, la ora 09:00 va începe sesiunea de meciuri a zilei, iar la ora 18:00 va avea loc festivitatea de premiere a competiţiei. În urma unui acord încheiat între ITF şi Tennis Europe,  echipele clasate pe primele două locuri în turneul de calificare EUROPEAN SUMMER CUP 16 & UNDER vor merge în finalele din Elveţia (Helvetie Cup) pentru Junior Fed Cup, ce se vor desfăşura în perioada 5 – 7 august.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email