A început sezonul executărilor silite

Zeci de argeşeni au fost executaţi silit, după ce nu au mai reuşit să îşi achite ratele. Ulterior, băncile au scos bunurile la licitaţie pentru a-şi recupera banii. Pe lista cu cei executaţi silit se găsesc atât persoane fizice cât şi firme din municipiu şi din comunele învecinate. Bunurile scoase la vânzare de bănci sunt terenuri, construcţii, spaţii comerciale şi chiar pensiuni. În multe cazuri, reprezentanţii unităţilor bancare s-au văzut nevoiţi să organizeze mai multe licitaţii, însă nici aşa cumpărătorii nu s-au înghesuit. Conform prevederilor legale, în cazul în care vânzarea nu s-a realizat la primul termen de licitaţie stabilit, următoarea licitaţie va începe de la preţul de 75% din cel la care imobilul a fost evaluat.
Pensiune din 2008, vândută cu 198.000 euro
Un patron de pensiune din Arefu, sat Căpăţâneni, şi-a imaginat că va reuşi să pună pe picioare o afacere frumoasă şi a luat un împrumut de la BRD. Afacerea însă nu a dat roade, clienţii nu prea au venit, iar omul nu a mai avut cu ce să îşi plătească ratele. Acum, banca preluat pensiunea şi a scos-o la vânzare la preţul de 198.000 de euro. „Pensiunea este o construcţie de tipul D+P+E+M, terminată şi finisată. Finisajele sunt de tip superior. Pardoselile sunt placate cu gresie sau realizate din parchet lamelar. Zugrăvelile sunt de tip superior. Construcţia este dotată cu reţea de alimentare cu energie electrică pentru iluminat, reţea de alimentare cu apă, canalizare cu fosă septică, iar încălzirea se face cu centrală termică proprie pe combustibil solid. Exteriorul este finisat. Construcţia este dată în folosinţă în anul 2008”, spune anunţul postat de cei de al BRD.
Spaţiu comercial din Corbeni, scos la vânzare
Pentru 45.000 de euro, puteţi cumpăra un spaţiu comercial în comuna Corbeni, sat Rotunda. Construcţia are demisol, parter şi etaj şi este finisată, însă proprietarul nu a putut să mai plătească ratele, aşa că spaţiul a fost confiscat de bancă şi scos la vânzare. „Fundaţia imobilului este din beton, structura din beton armat, zidărie din cărămidă, pardoseli din parchet în camere, gresie în bucătărie, hol şi baie şi mozaic în magazinul de la parter. Instalaţii electrice, de apă, canalizare cu fosă septică; încălzirea se face cu sobe şi centrală termică pe combustibil solid. La demisol se afla amenajat un magazin sătesc cu finisaje de tip mediu”, anunţă reprezentanţii BRD.
Firmă executată silit pentru 550.000 de euro
Pentru o datorie de 550.000 de euro, o fabrică de mobilă din Curtea de Argeş a fost executată silit de UniCredit Ţiriac Bank. În contul datoriei, banca a scos la licitaţie un teren, curţi şi construcţii în suprafaţă totală de 7.010 metri pătraţi. Bunurile sunt situate pe strada Frasinului nr. 1, din municipiu. „Imobilul este evaluat la 527.400 euro. Preţul de pornire al licitaţiei este de 395.550 euro. Având în vedere că vânzarea nu s-a realizat la primul termen de licitaţie stabilit, preţul a fost scăzut ca urmare a aplicării dispoziţiilor prevăzute de art. 509 Cod Procedură Civilă”, conform anunţului băncii. Licitaţia este programată să se desfăşoare pe 10 februarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email