A început lupta autorităţilor cu gropile

După ce au scăpat de drumurile acoperite cu polei, şoferii din municipiu se confruntă cu o nouă problemă: gropile apărute peste noapte în asfalt. Pe toate străzile au apărut zeci de cratere, iar şoferii se văd obligaţi să facă slalom printre ele. De vină ar fi îngheţul, lucrările făcute de mântuială, dar şi materialele antiderapante folosite la deszăpezire. Explicaţiile însă nu-i încălzesc pe şoferii care înjură de fiecare dată când se văd nevoiţi să scoată bani din buzunar ca să-şi repare maşinile.

Teoretic, va puteţi recupera banii pentru reparaţia maşinii

Există posibilitatea să vă recuperaţii banii cheltuţi pe reparaţia maşinii însă pentru aceasta trebuie să daţi statul în judecată. Pentru a avea câştig de cauză, trebuie să aveţi fotografii din care să rezulte lungimea, lățimea, adâncimea gropii sau a denivelãrii. De asemenea, trebuie să subliniați dacă există sau nu indicatoare care să avertizeze că sunt gropi în carosabil.  În cazul în care este necesară intervenţia unui poliţist, să îi sugeraţi să menţioneze în procesul verbal împrejurările în care a avut avarierea maşinii. Adunaţi cât mai multe dovezi care să arate starea în care se afla drumul şi apoi, dacă mergeţi la un service pentru a vă repara autoturismul, trebuie să păstraţi toate facturile pe care le primiţi de acolo. În cazul în care aveţi CASCO, trebuie să faceţi şi o cerere de despăgubire pe care trebuie să o adresaţi asiguratorului. În baza acestui act, firma de asigurare poate să îşi recupereze banii de la administratorul drumului. În cazul în care nu aveţi CASCO, adresaţi-vă celui care administrează drumului public, cu privire la prejudiciul cauzat. Dacă nu primiţi răspuns, puteţi să mergeţi în instanţă, cu toate dovezile pe care le aveţi.

Gropile ar trebui să fie semnalizate

Legea spune foarte clar că gropile ar trebui să fie semnalizate, „administratorul drumului este obligat sã semnalizeze corespunzãtor orice obstacol aflat pe partea carosabilã, care stânjenește sau pune în pericol siguranța circulației, și sã ia toate mãsurile de înlãturare, de îndatã, a acestuia“. Realitatea de pe străzile din municipiu, demonstrează însă exact contrariul… Au mai fost şi cazuri, când gropile au fost semnalizate, însă nu cu indicatoare ci cu lăzi de bere…

Autorităţile spun că se vor ocupa de astuparea gropilor

În cadrul ultimei conferinţe de presă, autorităţile locale au spus că se vor ocupa în aceste zile, de astupare gropilor din carosabil. Staţia de asfalt a municipalităţii nu mai funcţionează, însă SPGC-ul a cumpărat mai multe tone de asfalt stocabil. „Din cauza ploii, nu s-a putut intreveni săptămâna trecută”, a explicat viceprimarul Costinel Vasilescu, în cadrul ultimei conferinţe de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email