A început Luna pădurii

Conform calendarului ecologic, în perioada 15 martie -15 aprilie se desfăşoară „Luna Pădurii”, acesta fiind printre cele mai importante evenimente silvice şi ecologice.
Acest eveniment a debutat in anul 1872, în SUA, cînd a fost  organizata o activitate de sădire a arborilor, ca o consecinţă firească a accentuării despăduririlor. În România, prima dată a fost organizată „Sărbătoarea sădirii arborelui” în anul 1902 de către Spiru Haret.
„În perioada 15 martie-15 aprilie, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Piteşti desfăşoară o serie de acţiuni pentru aniversarea „Lunii Pădurii“, a Zilei Mondiale a Apei şi a Zilei Mondiale a Meteorologiei, acestea constând în întâlniri, mese rotunde, sesiuni de referate, discuţii interactive cu elevii privind rolul apelor şi pădurilor”, potrivit  directorului  executiv al ARPM Piteşti, Zoltan Kalman.
„2011 – Anul Internaţional al Pădurilor” a fost lansat pentru a atrage atenţia asupra faptului că pădurile joacă un rol esenţial în viaţa a 1,6 miliarde de oameni de pe Terra şi constituie habitatul a milioane de specii de animale.     
Mesajul dedicat întregii lumi pentru anul  2011 este următorul: „Pădurile sunt vitale pentru supravieţuirea şi bunăstarea oamenilor de pretutindeni!” 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email