A început festivalul-concurs „Reuniunea de primăvară a corurilor argeşene”

Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” a găzduit, zilele trecute, etapa zonală a  Festivalului – concurs „Reuniunea de primăvară a corurilor argeşene”. Evenimentul, ajuns la cea de-a XIII- a ediţie, a fost organizat de Consiliul Judeţean Argeş, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Arte. 
La festivalul-concurs au participat Corul
„Kids” din Mioveni, Corul Seminarului Teologic „Neagoe Vodă” din Curtea de Argeş, Corul de elevi din comuna Corbeni, Corul Colegiului Naţional „I.C. Brătianu” din Piteşti, dar şi Corul „Orfeu” al Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”.

 

Ca de obicei, repertoriul corului „Orfeu” a fost unul de excepţie, care a impresionat publicul prezent în sala de spectacole a instituţiei. „S-au organizat două etape locale ale concursului pentru formaţiile corale din zona de nord şi din zona de sud a judeţului Argeş. Astfel, o etapă s-a desfăşurat la Topoloveni, iar cealaltă la Curtea de Argeş. Juriul va analiza evoluţiile tuturor participanţilor, iar apoi va fi desemnat grupul coral câştigător. În etapa finală a concursului se vor acorda şi premii în valoare de câte 1.000 de lei pentru cel mai bun cor de adulţi, dar şi pentru cel mai bun cor şcolar. Clasamentul final va fi anunţat în cursul acestei săptămâni”, au declarat orgnaizatorii evenimentului. Totodată, juriul va selecta şi cea mai bună formaţie corală din judeţ, care va participa la următoarea ediţie a Festivalul Coral Naţional „D.G. Kiriac” ce se va desfăşura la Piteşti sau la alte concursuri şi festivaluri de gen din ţară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email