A început distribuirea locurilor de parcare

Consiliului Local Curtea de Argeş a aprobat „Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Parcărilor Publice din Municipiu”, iar de două săptămâni el este în vigoare. Primii paşi în punerea acestuia în aplicare au fost făcuţi deja, după ce asociaţiile de proprietari au primit cererei de la locatarii care au maşini.

„Am început cu parcările centrale şi o să continuăm cu cele de pe Bulevard”, ne-a spus  Adriana Ciorbaru, şeful Biroului de Administrare a Domeniului Public .

Nu s-au iscat scandaluri până acum între cetăţeni din cauza locurilor de parcare, asta pentru că au fost locuri suficiente, precizează Adriana Ciorbaru. Ea estimează că  atribuirea  locurilor din parcările rezidenţiale de la Curtea de Argeş se va încheia anul viitor.

Vă reamintim că parcarea autovehiculelor în parcările de reşedinţă amenajate de Primăria Municipiului Curtea de Argeş în Municipiul Curtea de Argeş este permisă numai pe baza unui abonament valabil, eliberat de administratorul parcării, respectiv Primăria Municipiului Curtea de Argeş.

În parcările de reşedinţă se vor atribui locuri de parcare numai deţinătorilor de autovehicule cu masa maxim autorizată sub 3,5 tone şi dimensiunile maxime 2000 mm (lăţime) x5000 mm (lungime).

Cine primeşte un loc pentru maşină

Condiţiile pentru a participa la procedura de atribuire/licitare a locurilor de parcare din parcările de reşedinţă amenajate de Primăria Municipiului Curtea de Argeş sunt următoarele:

Să fie persoane fizice domiciliate/rezidente în imobilul arondat parcării de reşedinţă respective;

Să deţină un autovehicul, având inspecţia tehnică periodică la zi, în proprietate sau în folosinţă, înregistrat la adresa din imobilul arondat parcării de reşedinţă respective;

Să nu aibă obligaţii de plată restante la bugetul local al municipiului Curtea de Argeş;

Să nu deţină garaj sau copertină amplasate pe domeniul public.

În situaţiile în care numărul de solicitări depăşeşte numărul de locuri amenajate în parcarea de reşedinţă sau când unul sau mai multe locuri sunt solicitate expres de mai mulţi locatari, atribuirea se va face prin licitaţie publică. Preţul de pornire al licitaţiei îl reprezintă taxa de bază stabilită prin hotărâre a consiliului local.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email